Veloce12, η Ferrari 550 ανασταίνεται με 510 ίππους και τιμή σοκ!

Veloce12, η Ferrari 550 ανασταίνεται με 510 ίππους και τιμή σοκ!

Αν σου περισσεύει μια Ferrari 550 και κοντά στα €700 χιλιάρικα, η Touring Superleggera θα στην κάνει καλύτερη από ποτέ.

Η Touring Superleggera έχει γίνει διάσημη για τα υπέροχα restomod της κι αυτή τη φορά βάζει χέρι στην πανέμορφη Ferrari 550. Ένα κλασικό GT που εκσυγχρονίζεται ώστε να διατηρήσει αναλλοίωτη τη γοητεία του.

Ονομάζεται Veloce12 και θα παραχθεί σε μόλις 30 τεμάχια με κόστος €690.000. Στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Ferrari 550 Maranello! Τουλάχιστον προσθέτει ενισχύσεις στο πλαίσιο και το ντύνει με νέο αμάξωμα από ανθρακονήματα, καθώς και μοντέρνα φωτιστικά σώματα. Εμπρός και πίσω.

Αν είχες μία Ferrari 550, θα πλήρωνες «12Cilindri—χρήματα» για να την κάνεις Veloce12;

Ferrari 550

Ο αρχικός ατμοσφαιρικός V12 των 5,5 lt έχει υποστεί κάποιες βελτιώσεις, φοράει άλλη εξάτμιση κι ενισχυμένο ψυγείο. Με τη συνολική απόδοση να φτάνει πλέον τους 510 ίππους και τη ροπή να ανέρχεται στα 568 Nm. Σε σχέση με τους 485 ίππους του εργοστασιακού κινητήρα, υπάρχει αύξηση 25 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Touring Superleggera παρουσίασε την Arese RH95, που βασίζεται στη Ferrari F8 Tributo

Δεν θα απειλήσει πάντως τον V12 των 6,5 lt της 12Cilindri με τους 830 ίππους. Από την άλλη, η Ferrari 550 της Touring Superleggera μπορεί να υπερηφανευτεί ότι φέρει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ferrari 550

Και σε καμία περίπτωση δεν της λείπουν τα γκάζια. Χρειάζεται μόλις 4,4για να πιάσει τα 100 km/h από στάση και δεν θα σταματήσει να επιταχύνει μέχρι τα 320 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μετατροπή της Ferrari 550 Maranello εμπνευσμένη από τη θρυλική “Breadvan”

Όπως σε όλα τα restomod που σέβονται τα χρήματα που δαπανούν οι αγοραστές, οι αλλαγές δεν σταματούν στο φρεκαρισμένο αμάξωμα και τον ισχυρότερο κινητήρα.

Ferrari 550

Εξοπλίζεται με 6πίστονες δαγκάνες της Brembo εμπρός και 4πίστονες πίσω. Η Touring Superleggera έχει επίσης τοποθετήσει ανάρτηση TracTive με ρυθμιζόμενη απόσβεση για να εξασφαλίσει ότι η άνεση παραμένει σε πραγματικό GT επίπεδο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Alfa Romeo Disco Volante Spider από την Touring Superleggera [video]

Οι καλύτεροι τεχνίτες έχουν επιμεληθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το όμορφο καφέ δέρμα ντύνει τα καθίσματα και το ταμπλό, ενώ ο ιταλικός οίκος έχει δημιουργήσει νέους διακόπτες και καντράν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube