Το «στελθ» Vapor από την Galpin και την US Air Force σε δημοπρασία

Το «στελθ» Vapor από την Galpin και την US Air Force σε δημοπρασία

Αυτό το Challenger μοιάζει με αεροπλάνο διότι στη βελτίωση και στην εξέλιξή του ανακατεύτηκε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Με κωδική ονομασία «Vapor» αυτό το Dodge Challenger της Galpin Auto Sports πρόκειται για μια κάστομ κατασκευή σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ως μέρος μιας στρατολογικής πρωτοβουλίας.

Με άλλα λόγια, το Vapor κατασκευάστηκε για να επιδείξει το τεχνολογικό επίπεδο της US Air Force, και το κάνει μέσα έξω. Το Vapor δεν διαθέτει μόνο ένα Mini ITX CPU με 120 GB SSD και έναν ατελείωτο 4πύρηνο επεξεργαστή Intel i5, αλλά προτάσσει επιπλέον κι μια απειλητική εμφάνιση χάρη στο επίσης κάστομ body kit, τις πόρτες swing-up, τα αεροδυναμικά αντισταθμιστικά πτερύγια και τις κάστομ ζάντες των 20”.

To αυτοκίνητο είναι βαμμένο φυσικά σε Stealth Black, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά στελθ στην όψη του, καθώς κάνει «μπαμ» από μακριά. Διαθέτει επιπλέον θερμική κάμερα οροφής με δυνατότητα σάρωσης 360º που προβάλλει τις εικόνες στο παρμπρίζ.

Σε επίπεδο επιδόσεων, ο ούτως ή άλλως δυνατός και ηχηρός 5,7λιτρος Hemi φωλιάζει κάτω από το καπό και λέγεται ότι μπορεί να δουλεύει και σιωπηλά όταν αλλάξεις τη ρύθμιση της εξάτμισης από το στάνταρ στο σιωπηλό.

Όσον αφορά το εσωτερικό, πιθανότατα δεν έχετε δει κάτι παρόμοιο. Στις πόρτες και τα καθίσματα υπάρχει βινίλ που μιμείται τα ανθρακονήματα, διπλό τιμόνι και οθόνες στο ταμπλό. Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου συνδυάζεται με το σύμπλεγμα ψηφιακών οργάνων, αυτοδιαγνωστικό λογισμικό για το αυτοκίνητο κι ένα πίνακα λήψης εντολών που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το Vapor μέσω τηλεχειριστηρίου, από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο!

Τα άλλα στοιχεία του, περιλαμβάνουν προσομοίωση πυραύλων και οθόνη για NOS booster, καθώς και χειροκίνητη παράκαμψη μέσω διακοπτών για σχεδόν κάθε εξάρτημα ή σύστημα που ενδέχεται να δυσλειτουργήσει και χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία.

Το Vapor δημοπρατείται τώρα από την Russo & Steele Auctions, ψάχνοντας για τον πλειοδότη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube