Γκάζια θέλετε; Δείτε αυτό το πολυβόλο και φλογοβόλο! [video]

Γκάζια θέλετε; Δείτε αυτό το πολυβόλο και φλογοβόλο! [video]

Ένα buggy για autocross, με κινητήρα Audi TT RS 700 ίππων, πυροβολεί αδιακρίτως στο δυναμόμετρο.

Όταν μιλάμε για άλογα και επιδόσεις, ο νους μας δεν πάει αυτόματα σε μπάγκι. Αν πρόκειται όμως για SuperBuggy του autocross, τότε αλλάζει…

Η κορυφαία κατηγορία SuperBuggy της FIA είναι για τετρακίνητα μπάγκι, χωρίς κεντρικό διαφορικό, και ο μόνος περιορισμός που ισχύει για τον κινητήρα είναι να έχει κάτω από 4.000 κυβικά. Ανάλογα με τον αριθμό των κυλίνδρων και την ύπαρξη ή όχι υπερπλήρωσης, το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι από 550 έως 775 κιλά.

Αν υποθέσουμε ότι στην περίπτωσή μας το βάρος του μπάγκι είναι 750 kg, τότε μιλάμε 1,07 κιλά ανά ίππο! Όσο δηλαδή το κορυφαίο Koenigsegg One:1 και το επερχόμενο Aston Martin-Red Bull AM-RB 001. Στο χώμα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το αγωνιστικό χωμάτινο μονοθέσιο SR KartCross

Στο μπάγκι του video, ο κινητήρας προέρχεται από Audi TT RS. Και για να διπλασιαστεί η ιπποδύναμη του 5κύλινδρου 2.5 τούρμπο χωρίς να εκτοξευτούν τα πιστόνια από το μπλοκ, πρέπει απαραίτητα να γίνει εξέλιξη και ρύθμιση σε δυναμόμετρο.

Μια τέτοια δοκιμή στο δυναμόμετρο θα παρακολουθήσουμε στο παρακάτω video. To SuperBuggy έχει δεθεί στο τετραπλό δυναμόμετρο της Van Kronenburg Autosport στην Ολλανδία και η εξάτμιση πυροβολεί εντυπωσιακά όταν ο δοκιμαστής γκαζώνει. Όταν όμως αρχίζει να τραβάει τις ταχύτητες στο όριο, τα πράγματα αγριεύουν ακόμα περισσότερο, καθώς το σύστημα anti-lag μετατρέπει την εξάτμιση σε κανονικό φλογοβόλο, που θα μπορούσε άνετα να βγάλει Γερμανούς από τα χαρακώματα του Verdun!

Βλέποντας το πολεμικό θέαμα, μπορούμε να φανταστούμε πόσο φιλική θα είναι η απόδοση της ιπποδύναμης στη χωμάτινη πίστα…

[Πηγή: Reddit.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube