Toyota, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης έρχονται το 2026

Toyota, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης έρχονται το 2026

Τα σχέδια παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης της Toyota εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

στερεάς κατάστασης

Η Toyota άργησε να ενταχθεί στην ηλεκτροκίνηση, εμμένοντας στο πλάνο της για την υβριδική τεχνολογία. Ωστόσο, έχει πραγματοποιήσει κάποιες βαρύγδουπες δηλώσεις για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Η εταιρεία του Akio Toyoda υποστηρίζει ότι θα φέρουν αλματώδη εξέλιξη αναφορικά με την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης. Και να που τώρα το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έρχεται να εγκρίνει τα πλάνα της για την κατασκευή των μπαταριών στερεάς κατάστασης. Με την επίσημη έναρξη της παραγωγής να έχει οριστεί κάποια στιγμή εντός του 2026.

Η Toyota κάνει τα κουμάντα της για την επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης

στερεάς κατάστασης

Γνωρίζουμε ήδη από την προηγούμενη χρονιά ότι η Toyota θα χρειαστεί αρκετά χρόνια ώστε να γιγαντώσει την παραγωγή τους. Μπορεί το 2026 να απέχει μόλις δύο χρόνια, ωστόσο η πραγματική μαζική παραγωγή σχεδιάζεται για το «μετά το 2030». Ακόμα και στην αλλαγή της δεκαετίας, που η Toyota κι η Idemitsu σχεδιάζουν να εισέλθουν σε μια «φάση μαζικής παραγωγής», θα κατασκευάζονται μπαταρίες που θα επαρκούν για μόλις «κάμποσες 10άδες χιλιάδες οχήματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα είναι η ηλεκτρική Toyota Corolla του μέλλοντος;

Για την Toyota που πουλάει άνω των 10 εκατομμυρίων οχημάτων τον χρόνο, το παραπάνω νούμερο είναι ψίχουλα. Αν λοιπόν αναμένεις μια ηλεκτρική Corolla με μπαταρίες στερεάς κατάστασης, έχε κατά νου ότι η νέα τεχνολογία θα ενσωματωθεί πρώτα σε πανάκριβα μοντέλα της Lexus και θα αργήσει πολύ να εκλαϊκευθεί.

στερεάς κατάστασης

Οι Ιάπωνες υπόσχονται ότι οι νέες μπαταρίες θα επιτρέπουν αυτονομίες έως τα 1.200 km, θα γεμίζουν πλήρως σε ένα 10λεπτο και γενικώς θα παντρέψουν την ξενοιασιά των υγρών καυσίμων με την ηλεκτροκίνηση.

Η Toyota δεν είναι η μόνη που ανυπομονεί για τη νέα τεχνολογία. Οι Κινέζοι φαίνεται να βρίσκονται στην πρωτοπορία των εξελίξεων. Ήδη η SAIC, μητρική της MG, υπόσχεται ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης, θα μπουν σε ηλεκτρικό της μοντέλο από το 2025 κιόλας

στερεάς κατάστασης

Η IM Motor, «αδερφή» μάρκα της MG, έχει ήδη καλύψει τη μισή απόσταση, αφού η νέα της μπερλίνα L6 έχει μπαταρίες ημί-στερεάς κατάστασης. Με χωρητικότητα 133 kWh, το L6 έχει επίσημη αυτονομία 1.083 km σύμφωνα με το κινεζικό πρωτόκολλο CLTC. Σε ισχυρό ταχυφορτιστή, μπορεί να ανακτήσει 400 km αυτονομίας σε 12'.

Μπαταρία ημί-στερέας κατάστασης προσφέρει κι η Nio. Διατίθεται μάλιστα αποκλειστικά για ενοικίαση στο μοντέλο ET7 Ultra Long Range. Με χωρητικότητα 150 kWh, προσφέρει 1.000+ km αυτονομία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube