Toyota GR Corolla Cross, είσαι σίγουρη ότι βασίζεσαι σε crossover;

Toyota GR Corolla Cross, είσαι σίγουρη ότι βασίζεσαι σε crossover;

Η αγωνιστική Corolla Cross θα είναι πισωκίνητη με 500 ίππους και σειριακό κιβώτιο. Αλλά δεν έχει και πολλά κοινά με τη δική σου.

Corolla Cross

Τα SUV και τα crossover ποδηγετούν τις παγκόσμιες πωλήσεις και τώρα εισβάλλουν και τις πίστες. Έστω και κατ' όνομα. Η νέα αγωνιστική Corolla Cross της Gazoo Racing θα συμμετέχει στο βραζιλιανικό πρωτάθλημα Stock Car Pro Series.

Όσο κι αν οι κάτοχοι των Corolla Cross παραγωγής θα επιθυμούσαν να βασίζεται στο μοντέλο δρόμου, η GR έκδοση έχει ελάχιστα κοινά με αυτό: Μόνο τα φωτιστικά σώματα και το σηματάκι της Toyota. Το αμάξωμά της αποτελεί ένα αμάγλαμα από ανθρακονήματα, συνθετικά υλικά, υαλοβάμβακα και Kevlar. 

Μην ορέγεσαι να κάνεις έτσι την Corolla Cross σου, τούτη δω είναι ένα πραγματικό αγωνιστικό που δεν χαρίζει κάστανα

Corolla Cross

Τα φουσκωμένα φτερά, οι πελώριες εισαγωγές αέρα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα δεν αφήνουν αμφιβολίες για την αγωνιστική της υπόσταση. Η πελώρια αεροτομή συνεργάζεται με έναν μεγάλο διαχύτη κι ένα σπόιλερ στο μπροστινό μέρος για να παρέχουν επαρκή downforce μέσα στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Toyota Corolla Cross 2.0 Ηybrid AWD-i

Οι λογότυποι της Gazoo Racing ομορφαίνουν το μαύρο αμάξωμα με τα κόκκινα και λευκά αυτοκόλλητα και τις μαύρες ζάντες με το κόκκινο χείλος. Η καμπίνα έχει απογυμνωθεί από τις δρομίσιες ανέσεις και διαθέτει πλήρες roll-cage κι εσωτερική κάμερα 360 μοιρών. Απαραίτητη για καυτά πλάνα κατά τη διάρκεια των αγώνων, ώστε να κρατούν τους θεατές σε εγρήγορση.

Corolla Cross

Η GR Corolla Cross θα διαγωνιστεί με άλλα μεταλλαγμένα SUV που μετατράπηκαν σε αγωνιστικά. Το Mitsubishi Eclipse Cross και το Chevrolet Tracker. Και τα τρία βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα Audace SNG01, η οποία προφανώς δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό με τα μοντέλα παραγωγής που μπορείς να αγοράσεις στην τοπική αντιπροσωπεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως, μπορείς να νοικιάσεις Toyota Corolla AE86 με μοτέρ GR Yaris

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,1 lt που αποδίδει 500 ίππους. Κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου της XTrac. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η αγωνιστική Corolla Cross είναι ελαφρύτερη, ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά από τη σεντάν Corolla που αντικαθιστά.

Η Toyota Gazoo Racing αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη του πρωταθλήματος Stock Car Pro Series από το 2020, σημειώνοντας 49 νίκες σε 106 αγώνες. Το νέο αγωνιστικό θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025 — και θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube