Τι χρόνο κάνει η Lancia Delta Integrale στο Nürburgring; [video]

Τι χρόνο κάνει η Lancia Delta Integrale στο Nürburgring; [video]

Η Delta Integrale γυρίζει επιτέλους το Nürburgring, αλλά δεν θα περίμενες από μια ντίβα να τσακίσει τα ρεκόρ, σωστά;

Delta Integrale

Μπορεί η ανακοίνωση του γυρολογίου στην Πράσινη Κόλαση να μην ήταν της μόδας όταν η Delta Integrale ήταν στα ντουζένια της, αλλά πάντα θέλαμε να μάθουμε τι χρόνο θα έκανε εκεί μέσα.

Έχουμε συνηθίσει να αξιολογούμε τα οχήματα ανάλογα με την επίδοσή τους στη διάσημη γερμανική πίστα, αλλά η Delta Integrale δεν έχει ανάγκη να αποδείξει την αξία της. Το έκανε τόσα χρόνια με πειστικότατο τρόπο στις Ειδικές Διαδρομές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Δύο θρύλοι σε μια συνάντηση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια: Η Deltona γυρίζει επιτέλους το Nürburgring

Το γερμανικό κανάλι Sport Auto πήρε μια Lancia Delta Integrale Evo II, την υπέρτατη έκδοση της Ιταλίδας θεάς, και κατευθύνθηκε στο Nordschleife. Φορώντας ημί-σλικ ελαστικά, ο δοκιμαστής Christian Gebhardt δεν πίεσε στο όριο τη Deltona, σεβόμενος τα 30τόσα χρόνια που κουβαλάει στο πλαίσιό της. Αλλά και τη σπανιότητά της, καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι όχημα από δημοσιογραφικό στόλο. Αλλά ανήκει σε κάποιον ιδιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Walter Röhrl οδηγεί για πρώτη φορά τη McLaren F1

Το 9'1258 δεν συγκινεί πια, όπως άλλωστε κι οι 215 ίπποι του δίλιτρου 4κύλινδρου κινητήρα. Ούτε η Deltona στήθηκε για να κυριαρχεί σε ανοιχτές πίστες όπως το Ring. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, ο ίδιος οδηγός έχει γράψει 8'336 με το Hyundai i20 N πριν από μερικά χρόνια. Ενώ με το πιο γρήγορο hot hatch που μπορείς να αγοράσεις σήμερα, το Honda Civic Type R, κατάφερε 7'5729.

Χρόνοι που δείχνουν ότι ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Lancia δεν πιέστηκε στο απόλυτο όριο, καταλαβαίνουμε πόση πρόοδος έχει συντελεστεί και πόσο γρήγορα έχουν γίνει τα σημερινά μοντέλα στις τρεις δεκαετίες που μεσολάβησαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lancia Delta Integrale Evo II του Mr.Bean πωλείται στη Βούλα!

Η Evo II ήταν η τελευταία και καλύτερη εκδοχή της Delta Integrale. Κυκλοφόρησε το 1993, τη χρονιά δηλαδή που η Lancia αποχώρησε από τα ράλι και που παρουσιάστηκε η Delta δεύτερης γενιάς. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube