Θα πλήρωνες €1,2 εκατ. για τη Lamborghini Diablo της Eccentrica;

Θα πλήρωνες €1,2 εκατ. για τη Lamborghini Diablo της Eccentrica;

Στην τιμή του ρετούς της θρυλικής Lamborghini Diablo δεν περιλαμβάνεται το αυτοκίνητο. Ετοιμάσου για γερό ξήλωμα.

Η Lamborghini Diablo είναι ένα από τα πιο κλασικά σούπερκαρ, οπότε αν έχεις μία στην κατοχή σου, δύσκολα θα προβείς σε παρεμβάσεις και θα πλήξεις την αυθεντικότητά της.

Αν όμως θες να δεις πώς θα ήταν η Lamborghini Diablo του 21ου αιώνα, μην κοιτάξεις πιο μακριά από το αριστούργημα της Eccentrica Cars. Ο οίκος από το Σαν Μαρίνο βαφτίζει το restomod του με ένα σκέτο «V12», αλλά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ότι αντικρίζεις ένα δημιούργημα της Sant'Agata. 

Η Diablo επιστρέφει στο 2024 με εμφάνιση που σοκάρει και τιμή που σε αποτελειώνει

Lamborghini Diablo

Το πλαίσιο έχει ενισχυθεί με συνθετικά υλικά, η ανάρτηση είναι καινούργια με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της TracTive και βέβαια, το μοτέρ δεν θα μπορούσε να μείνει απείραχτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Eccentrica Diablo, μια σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Lamborghini Diablo

Η Eccentrica αναβάθμισε τον ατμοσφαιρικό V12 των 5,7 lt με νέους εκκεντροφόρους και διαφορετική εισαγωγή, αυξάνοντας την ισχύ από τους 492 στους 550 ίππους και τα 600 Nm. Με ένα custom χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων κι επαρκή χώρο, η Lamborghini Diablo θα πιάσει τα 335 km/h, 10 περισσότερα από την εργοστασιακή έκδοση.

Lamborghini Diablo

Έχει τοποθετηθεί σύγχρονη υποβοήθηση της κρεμαγιέρας, προφανώς για ευκολότερο παρκάρισμα, και σύστημα ανύψωσης του μπροστινού άξονα. Οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών φορούν πλέον ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγόρασε Lamborghini Diablo και λίγο αργότερα κατέληξε σε χαντάκι

Το φρενάρισμα έχει αναβαθμιστεί με σύγχρονα εξαρτήματα της Brembo, με τις δαγκάνες να είναι βαμμένες σε μπλε ματ απόχρωση.

Lamborghini Diablo

Εκεί όμως που η Eccentrica «παίζει τα ρέστα της» είναι στην εμφάνιση. Ξέχνα την Temerario και τη Revuelto, η φρεσκαρισμένη Diablo είναι ένα ποίημα. Τόσο όταν την κοιτάς απ' έξω, όσο και στην καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όταν το Top Gear κατέστρεψε μια Lamborghini Diablo [video]

Ξεχωρίζουμε τους κάρμπον αεραγωγούς οροφής που προμηθεύουν δροσερό αέρα στον κινητήρα και την εξάτμιση της Capristo.

Lamborghini Diablo

Η καμπίνα συνδυάζει άψογα το κλασικό και το μοντέρνο. Ενώ η συνολική σχεδίαση παραπέμπει στο αρχικό μοντέλο, ξέχνα τον οδηγό που είναι κρεμασμένος πάνω στο μαρσπιέ για να παρκάρει με την όπισθεν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα ψώνιζες την πρώην Trump Lamborghini Diablo VT Roadster;

Η Eccentrica έχει τοποθετήσει  ψηφιακό καθρέφτη οπισθοπορείας που υποστηρίζει και mirroring με το smartphone σου, νέο πίνακα οργάνων κι ηχοσύστημα της Marantz.

Lamborghini Diablo

Θα παραχθούν μόνο 19 Eccentrica V12 και στους πελάτες θα προσφέρεται προφανώς ένα ευρύτατο φάσμα επιλογών εξατομίκευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kalmar 9x9: Ποιος θα δώσει €1,9 εκατ. για μια Porsche 993;

Οι τιμές θα ξεκινούν από τα €1,2 εκατομμύρια και δεν περιλαμβάνουν το κόστος του αυτοκινήτου. Με τις Diablo να πωλούνται τουλάχιστον €300.000 στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχεις πολύ βαθιές τσέπες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube