Θα αγόραζες το υπέρτατο Peugeot 309 GTi με 370 ίππους; [video]

Θα αγόραζες το υπέρτατο Peugeot 309 GTi με 370 ίππους; [video]

Πρώην μηχανικός της Prodrive επιμελήθηκε ένα τρομερό Peugeot 309 GTi με αγωνιστικών προδιαγραφών.

Το απόλυτο Peugeot 309 GTi θα δημοπρατηθεί αύριο κι αν θέλετε να προσθέσετε στην κατοχή σας ένα ονειρικό γαλλικό προσθιοκίνητο, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλειο αυτοκίνητο που αναζητάτε.

Το συγκεκριμένο Peugeot 309 GTi ξεκίνησε -προφανώς- την καριέρα του όπως όλα τα άλλα 309. Βρέθηκε όμως στην κατοχή ενός μηχανικού της Prodrive, της γνωστής βρετανικής ομάδας που έγινε διάσημη για τα χωμάτινα αγωνιστικά της Subaru.

Καλά κι άγια τα 205 και 106, αλλά τα μεγαλύτερα 306 και 309 είχαν άλλη χάρη

309 GTi

Εκείνα τα χρόνια, ο μηχανικός ακόμα ήταν νεαρός και με μέτρια οικονομική δυνατότητα. Το αυτοκίνητο άλλαξε κάμποσα χέρια αλλά βρέθηκε πάλι στην κατοχή του, όταν ξαναγοράστηκε ως δώρο γάμου από φίλους του. Τώρα, με άφθονη εμπειρία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πολύ πιο βαθιές τσέπες, ο μηχανικός αποφάσισε ότι ήθελε το απόλυτο για τον εαυτό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Subaru Impreza 22B του Colin McRae πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ!

Φαίνεται όμως ότι η «παντόφλα» υπερίσχυσε, γιατί ενώ δηλώνει ότι έχει ξοδέψει πάνω από €100.000 για τις βελτιώσεις και το έχει οδηγήσει μόλις 70 μίλια (περί τα 113 km), τώρα καλείται να βρει νέο σπιτικό.

309 GTi

Οι προδιαγραφές του προκαλούν σιελόρροια. Και παρότι μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στον δρόμο, θα μπορούσε να γαζώσει σε έναν αγώνα ανάβασης ή να το απολαύσετε σε ένα track-day.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας των 1,9 lt φοράει πλέον κομπρέσορα Rotrex κι όταν καταναλώνει αγωνιστικά καύσιμα, αποδίδει τους πολύ εντυπωσιακούς 370 ίππους.

309 GTi

Οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εκεί. Διαθέτει φρένα AP με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Xtrac, custom short-shift για ακαριαίες αλλαγές ταχύτητας. Με βάρος στα 910 kg, υπολογίστε ότι η αναλογία kg ανά ίππο είναι κάτω από «3».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna

Η καμπίνα είναι αντίστοιχη ενός πραγματικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Έχουν ξηλωθεί τα πάντα και θα βρείτε μόνο ένα roll cage, ένα ζευγάρι αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα της Sparco κι ένα τιμόνι της OMP με Alcantara. Αλλά και ζώνες έξι σημείων, πλήρες σύστημα ενδοεπικοινωνίας, κατανεμητή πέδησης κι υδραυλικό χειρόφρενο.

309 GTi

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο κι η τιμή αναμένεται να κυμανθεί πέριξ των €50.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube