Το Tesla Semi εθεάθη στην Ευρώπη. Να ετοιμάζει απόβαση; [video]

Το Tesla Semi εθεάθη στην Ευρώπη. Να ετοιμάζει απόβαση; [video]

Το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi συνελήφθη να μεταφέρεται στη Γερμανία πάνω σε τρέιλερ. Άραγε προμηνύοντας την έναρξη των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο;

Tesla Semi

Κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο του Βερολίνου τον Μάρτιο, ο Elon Musk άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο διάθεσης του Tesla Semi στην ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα, το ηλεκτρικό φορτηγό εντοπίστηκε στη Γερμανία στο πίσω μέρος ενός τρέιλερ.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία προσλήψεων για το νεοϊδρυθέν τμήμα Tesla Semi Truck EMEA. Η 100% ηλεκτρική νταλίκα υπόσχεται να φέρει επανάσταση στις μεταφορές. Κυκλοφόρησε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2022, με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται στην PepsiCo.

Ξέχνα ό,τι ήξερες. Το Tesla Semi χρειάζεται μόλις 5” για 0-100 km/h μόνο με τον τράκτορα ή μόλις 20” με κοτσαρισμένο το επικαθήμενο!

Tesla Semi

Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος έκτοτε κι η παραγωγή είναι ακόμα περιορισμένη, συνολικά λίγο πάνω από 100 φορτηγά. Τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες της εταιρείας του Elon Musk και κάποιων συνεργατών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νταλίκα Tesla Semi τα σπάει σε ένα ορεινό πέρασμα [video]

Ο EV κατασκευαστής ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή του επερχόμενου εργοστασίου Semi στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Θα μπορεί να παράγει έως και 50.000 μονάδες Tesla Semi ετησίως, μετατρέποντάς τον σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορτηγών στη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, η Tesla έχει σχέδια να επεκταθεί πέρα ​​από τη Βόρεια Αμερική, με την Ευρώπη να αποτελεί τον προφανή στόχο.

Tesla Semi

Ανεξάρτητα από το πού θα παράγονται τα ευρωπαϊκά Tesla Semi, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα φτάσουν στην Ευρώπη. Άλλωστε, ο Elon Musk δημιουργεί ήδη την ομάδα Tesla Semi Truck EMEA, που εκτός από τις πωλήσεις, θα αναλάβει την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Mercedes eActros 600 στοχεύει ευθέως το Tesla Semi

Η Tesla φημολογείται επίσης ότι θα παρευρεθεί στην έκθεση IAA Transportation 2024 στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα εκθέσει το Semi. Κάτι που έρχεται να ενισχυθεί από τη νταλίκα που εντοπίστηκε σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στο Kamen και το Αννόβερο.

Δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί έχουν αυστηρούς κανόνες για το μέγεθος και το βάρος, η ευρωπαϊκή πιστοποίηση ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Το τρέχον όριο μήκους των 18,75 m ευθύνεται για την απουσία των αμερικανικών φορτηγών με τη μακριά μύτη από τους δρόμους της ηπείρου μας. Αντιθέτως, κυριαρχούν νταλίκες όπου η καμπίνα είναι πάνω από το μοτέρ.

Κάτι που θα δυσκολέψει το Tesla Semi, εκτός εάν αλλάξει η νομοθεσία αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά. Ας το σκεφτούμε λογικά: Αν η Tesla δεν πίστευε ότι ήταν δυνατή η διάθεσή του στην Ευρώπη, δεν θα έψαχνε για προσωπικό. Εκτός αν ετοιμάζει μια προσαρμοσμένη εκδοχή, κατάλληλη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους και κανονισμούς.

  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube