Tesla Model S με 700.000 km καταρρίπτει τα προγνωστικά [video]

Tesla Model S με 700.000 km καταρρίπτει τα προγνωστικά [video]

Tesla Model S φορτίζει μόνο σε ταχυφορτιστή και μάλιστα ως το 100%, αλλά δηλώνει ακμαίο παρά τα 700.000 km.

Tesla Model S

Η ταχυφόρτιση επιβαρύνει την μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος. Δεν πρέπει να γεμίζει στο 100%, εκτός κι αν επίκειται μακρινό ταξίδι. Κι όμως, ένα Tesla Model S καγχάζει με τις παραπάνω γενικές συμβουλές για EV μακροζωία και συνεχίζει να μαζεύει km.

Το συγκεκριμένο Tesla Model S βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο κι έχει φτάσει τα 430.000 μίλια, ήτοι 692.000 km. Φοράει ακόμα τα εργοστασιακά μηχανικά μέρη, τόσο όσον αφορά την μπαταρία, όσο και τους ηλεκτροκινητήρες.

Καύσιμα; Συντήρηση; Βρετανικό ταξί εξοικονομεί χρήματα με το τσουβάλι στον ιδιοκτήτη του

Το Tesla Model S 90D από το Chesterfield αγοράστηκε το 2016, με το premium πλήρως ηλεκτρικό σεντάν να χρησιμοποιείται ως ταξί αεροδρομίου όλα αυτά τα χρόνια. Ως εκ τούτου, το οδόμετρό του προσθέτει km με το σωρό. 

Tesla Model S

Το οξύμωρο είναι ότι καθώς επωφελείται από δωρεάν ταχυφόρτιση για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος, το επαγγελματικό EV φορτίζει μόνο σε Tesla Supercharger. Και μάλιστα, καθώς πρόκειται για ταξί που θέλει να μεγιστοποιήσει την αυτονομία της βάρδιας του, γεμίζει πάντα στο 100%. Ο Paul Curzon, ιδιοκτήτης του Model S, φαίνεται να αψηφά τους κανόνες σωστής συντήρησης των ηλεκτρικών, αλλά μη βιαστείτε να πείτε πως ό,τι κάνει είναι λάθος. Έρευνα της Tesla έχει αποδείξει ότι η ταχυφόρτιση ελάχιστα επιβαρύνει τη ζωή της μπαταρίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα… ταξί Tesla Model S ξεπέρασε τα 400.000 km

Και το φουλάρισμα στο 100% δεν προκαλεί ιδιαίτερη επιβάρυνση, εφόσον το EV δεν παραμείνει πλήρως φορτισμένο κι αμέσως αρχίσει να κινείται και να καταναλώνει ενέργεια. Έτσι, είναι επιζήμιο για την μπαταρία να φτάσω Παρασκευή βράδυ στο εξοχικό μου και να βάλω το EV μου να γεμίσει στο 100%, αφήνοντάς το πλήρως φορτισμένο μέχρι το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας που θα ξεκινήσω για το ταξίδι της επιστροφής. Αλλά αυτό που έκανε ο Βρετανός κάτοχος, που φουλάρε κι αμέσως ξεκινούσε να οδηγεί, δεν έχει αντίστοιχα αρνητικό αντίκτυπο.

Μετά από τέτοια χρήση, το ταξί Tesla Model S έχει χάσει περίπου 105 km αυτονομίας. Με μπαταρία 90 kWh, από τις οποίες είναι προσβάσιμες οι 85,5, το αμερικανικό EV είχε 557 km κατά το πρωτόκολλο μετρήσεων NEDC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model S έχει διανύσει 1,9 εκατομμύρια km

Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι η δωρεάν φόρτιση του εξοικονομεί έως £10.000 (€11.700) ετησίως. Και πόσα ακόμα γλιτώνει από τη συντήρηση. «Αυτό το αυτοκίνητο δεν πήγε ποτέ για προγραμματισμένο σέρβις. Καθώς όμως πρέπει να περνάει MOT — το βρετανικό ΚΤΕΟ — κάθε έξι μήνες, γίνεται ένας έλεγχος πριν κι οτιδήποτε έχει φθαρεί, το αντικαθιστούμε». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube