Νέο προηγμένο σύστημα infotainment από την Porsche [video]

Νέο προηγμένο σύστημα infotainment από την Porsche [video]

Το νέο λειτουργικό σύστημα PCM 6.0 φέρνει νέες εφαρμογές, ανανεωμένη οθόνη, νέες υπηρεσίες διασκέδασης και δυνατότητες συνδεσιμότητας. 

Η Porsche λανσάρει ένα νέο σύστημα infotainment, με εξαιρετικά προηγμένες λειτουργίες. Το νέο σύστημα Porsche Communication Management (PCM 6.0) θα διαθέτει μια νέα οθόνη και λειτουργικό σύστημα με μερικά νέα χαρακτηριστικά, όπως φυσικό φωνητικό έλεγχο (που ανταποκρίνεται στην εντολή «Hey Porsche»), έξυπνη πλοήγηση με πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, και συνδεσιμότητα Android Auto.

Μια βασική έκδοση του PCM 6.0 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Taycan και σύντομα θα ενσωματωθεί στις 911, Cayenne και Panamera.

info

«Το PCM 6.0 είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η εμφάνιση και η αίσθηση είναι νέα, είναι πιο τακτοποιημένη και πιο διαισθητική», δήλωσε ο Martin Bayer, μηχανικός λογισμικού της Porsche, υπεύθυνος για τον τομέα της συνδεσιμότητας.  

«Η εξατομίκευση είναι πολύ σημαντική για εμάς. Προσφέρουμε εξειδικευμένες ρυθμίσεις για κάθε πελάτη της Porsche. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την επιλογή να διαμορφώσουν τόσο τη γραμμή μενού όσο και το ίδιο το πρόγραμμα εκκίνησης», δήλωσε ο Bayer και συμπλήρωσε πως ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει την οθόνη εκκίνησης βάζοντας τις εφαρμογές εκείνες που χρησιμοποιεί πιο συχνά. 

ινφ

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που θα εισαχθεί είναι η ενσωμάτωση της εφαρμογής Apple Music, η οποία θα επιτρέπει την αποθήκευση τραγουδιών που ο καθένας έχει στη δική του λίστα αναπαραγωγής. Ακόμη θα υπάρχει ένα προσαρμοστικό μουσικό σύστημα, που ονομάζεται «Soundtrack My Life», το οποίο θα προσφέρει συγκεκριμένη μουσική για μια τρέχουσα διαδρομή και το στιλ οδήγησης σε πραγματικό χρόνο. Η Porsche λέει ότι μια μελλοντική λειτουργία μπορεί να είναι σε θέση να επιμεληθεί soundtrack με βάση τη διάθεση του οδηγού, αλλά και τις συνήθειές του σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. 

νφο

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά θα συνδεθούν μεταξύ τους μέσω της εφαρμογής Porsche Connect, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τα δεδομένα του οχήματος και να χειρίζονται από απόσταση ορισμένες λειτουργίες του.

Στην εφαρμογή Porsche Connect θα ενσωματωθεί και μια δωρεάν εφαρμογή, η Porsche Track Precision, την οποία οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την καταγραφή, την ανάλυση και την εμφάνιση δεδομένων οδήγησης από τους δικούς τους γύρους σε 300 πίστες. Κάπως έτσι οι οδηγοί μιας Porsche μπορούν να έχουν ένα λειτουργικό σύστημα τηλεμετρίας στο smartphone», ενώ στο σύστημα μπορούν να συνδεθούν και κάμερες GoPro.

Ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου αυτού συστήματος, αλλά η Porsche λέει ότι η βασική τεχνολογία είναι έτοιμη για θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube