Η Mercedes-Benz διευρύνει την επικοινωνία Car-to-X

Η Mercedes-Benz διευρύνει την επικοινωνία Car-to-X

Τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα αναγνωρίζουν ακόμα πιο πολλούς κινδύνους του δρόμου και θα ενημερώνουν γι’ αυτούς όσους οδηγούς βρίσκονται κοντά.

Οι νέες C-Class, S-Class και EQS είναι τα πρώτα μοντέλα της Mercedes-Benz που διευρύνουν το πεδίο των συμβάντων που αναγνωρίζουν στο δρόμο, προσθέτοντας τόσο τις μεγάλες λακκούβες όσο και τα σαμαράκια.

Εάν οι κατάλληλοι αισθητήρες αναγνωρίσουν απότομη συγκεκριμένη κίνηση της εμπρός ανάρτησης και αντίστοιχή της πίσω ύστερα από συγκεκριμένο χρόνο, τότε γίνεται η αναγνώριση και μεταδίδεται η πληροφορία στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που βρίσκονται πέριξ και διαθέτουν την τεχνολογία Car-to-X. Δηλαδή μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ανάλογα με τη θέση τους.

Mercedes-Benz Car-to-X

Αυτά τα δύο επιπλέον στοιχεία που μπορεί να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο έρχονται να προστεθούν σε πολλά ακόμα όπως για παράδειγμα στη χαμηλή ορατότητα, την πυκνή κίνηση, τη δυνατή βροχή, τους ισχυρούς ανέμους κ.α. που αποτελούν εν δυνάμει κινδύνους.

Οπότε οι οδηγοί δε θα βρίσκονται προ εκπλήξεως, αντιθέτως θα αντιμετωπίζουν προετοιμασμένοι, οπότε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις δύσκολες καταστάσεις του δρόμου.

Είναι επίσης προφανές πως όλο και περισσότεροι οδηγοί θα αποκτούν σταδιακά πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία αποκτώντας νέα αυτοκίνητα, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η πληροφορία της Mercedes-Benz ότι η τεχνολογία Car-to-X αγορά ήδη σε περίπου 3 εκατ. αυτοκίνητά της που βρίσκονται ήδη στους δρόμους και έχουν κατασκευαστεί από το 2016 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube