Ξεθάμπωμα παρμπρίζ χωρίς αντιστάσεις από τη Volkswagen

Ξεθάμπωμα παρμπρίζ χωρίς αντιστάσεις από τη Volkswagen

Με μια απλή αλλά έξυπνη ιδέα, η Volkswagen υπόσχεται ξεθάμπωμα των παρμπρίζ της με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Προκειμένου να διατηρείται το παρμπρίζ καθαρό όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και η υγρασία πολύ υψηλή, η Volkswagen υλοποίησε κάτι έξυπνο.

Αντί για τις παραδοσιακές αντιστάσεις που μερικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν(π.χ. η Ford), σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το λεπτό φιλμ που συγκρατεί την ακτινοβολία του ηλίου και βρίσκεται μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής επιφάνειας των διπλών σύγχρονων παρμπρίζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Passat 1.6 TDI

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό φιλμ από οξείδιο του αργύρου, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ηλεκτρική αγωγιμότητα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί ελαφριά τάση στις άκρες του, μπορεί να παράγει θερμότητα αρκετή ώστε να διατηρεί το παρμπρίζ καθαρό.

Η εταιρεία λέει ότι για να λειτουργεί δε χρειάζεται περισσότερα από 400-500 W ενέργειας. Οπότε, πλέον η ανάγκη για αντιστάσεις περιορίζεται μόνο για το ξεπάγωμα των σημείων κάτω από τους καθαριστήρες.

Ταυτόχρονα, το ίδιο υλικό λέγεται ότι αντανακλά έως και το 60% της ηλιακής ακτινοβολίας συντελώντας σημαντικά στον περιορισμό της θερμοκρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει έως και 15 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη θερμοκρασία όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο στον ήλιο το καλοκαίρι, άρα λιγότερη ανάγκη για κλιματιστικό και περισσότερη οικονομία.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη ως έξτρα εξοπλισμός σε όλα τα Golf, το Tiguan, το Touran, το Sharan και τα Passat.

[Πηγή Motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube