Tα 10 πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία του WRC [video]

Tα 10 πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία του WRC [video]

Δεν χωρά αμφιβολία πως το WRC αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά, δύσκολα και επικίνδυνα σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ford Puma WRC

Αν είσαι φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι δύσκολο να μην έχεις παρακολουθήσει έστω και μια φορά στη ζωή σου έναν αγώνα WRC. Και φυσικά, αν έχεις παρακολουθήσει, είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις εντυπωσιαστεί από το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου.

Το WRC η αλήθεια είναι πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία ανάμεσα στα υπόλοιπα σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κι αυτό γιατί οι οδηγοί δεν αγωνίζονται σε ασφαλτοστρωμένες, ελεγχόμενες πίστες, αλλά σε κακοτράχαλους δρόμους. Με βράχια, δέντρα, χαντάκια ή γκρεμούς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής.

Το βίντεο εκτός των άλλων αναδεικνύει τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που πληρούν τα αγωνιστικά του WRC

Toyota GR Yaris WRC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το νέο Ford Puma στις ειδικές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Η αλήθεια είναι πως αν δεν βρεθείς σε μια ειδική διαδρομή, δεν μπορείς να αντιληφθείς το πόσο τρομακτικό είναι για τους οδηγούς να κινούνται με τόσο μεγάλες ταχύτητες, σε αγροτικούς στην ουσία δρόμους. Με αφορμή έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες της σεζόν για οδηγούς και ομάδες, το 71ο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η διοργανώτρια αρχή δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube βίντεο με τα δέκα πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία του θεσμού.

Τα ατυχήματα κόβουν την ανάσα, τη στιγμή που αναδεικνύουν και τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που πληρούν τα εξειδικευμένα αυτά αγωνιστικά αυτοκίνητα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube