smart #5, στιλάτος ηλεκτρικός αντίπαλος του Tesla Model Y

smart #5, στιλάτος ηλεκτρικός αντίπαλος του Tesla Model Y

Με μήκος στα 4,7 m, το smart #5 έχει αντίστοιχες διαστάσεις με το καμάρι του Elon Musk.

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο smart #5, αλλά τώρα έχουμε επιτέλους στα χέρια μας πραγματικές φωτογραφίες και συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ενώ λοιπόν γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό SUV, τώρα μπορούμε να είμαστε πιο ακριβείς.

Με μήκος 4.705 mm, πλάτος 1.920 mm, μεταξόνιο 2.900 mm κι ύψος 1.705 mm, το smart #5 καθίσταται 265 mm μακρύτερο από το #3, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της Smart. Και σε διαστάσεις, μπορούμε να πούμε ότι «ματσάρει» το Tesla Model Y.

Ξεχάστε τα μοντέλα τσέπης της smart, το #5 έχει βάλει στο μάτι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στον κόσμο

smart #5

Όχι όμως μόνο σε διαστάσεις. Με ισχύ έως 646 ίππους, θα είναι δυνατότερο από το Y Performance. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV θα προσφέρει τέσσερις επιλογές μετάδοσης κίνησης. Οι πισωκίνητες εκδόσεις θα αποδίδουν είτε 340 είτε 363 ίππους από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Και στις δύο διαμορφώσεις, η ενέργεια θα αντλείται από μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρωτότυπο smart #5 είναι έτοιμο να πάρει τα όρη, τα άγρια βουνά

Θα υπάρχουν επίσης ισάριθμες παραλλαγές με τετρακίνηση, αν και με μπαταρίες νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου (NMC). Αυτές θα συνδυάζουν έναν μπροστινό ηλεκτροκινητήρα 224 ίππων, είτε με αυτόν των 363 ίππων πίσω, είτε με μια μονάδα 422 ίππων. Έτσι, το Smart #5 των 646 ίππων θα αποτελέσει το ισχυρότερο μοντέλο στην Ιστορία της φίρμας.

smart #5

Σημειώστε ότι το πρωτότυπο smart #5 που είδαμε πριν δύο μήνες, χρησιμοποιούσε μια αρχιτεκτονική 800 Volt που προέρχεται από τη μητρική εταιρεία Geely. Κατά συνέπεια, η μπαταρία των 100+ kWh, μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10 στο 80% σε μόλις 15'. Με την WLTP αυτονομία να αγγίζει τα 550 km. Θεωρούμε ότι αντίστοιχα νούμερα θα έχει κι η έκδοση παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ smart #5, ηλεκτρικό SUV, αντίπαλος της BMW iX1 και του EX40

Η smart, μια κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz και της Geely, επιβεβαίωσε ότι το έτοιμο για παραγωγή #5 θα κάνει το ντεμπούτο του το δεύτερο 6μηνο του 2024. Εκτός από την Κίνα, το μοντέλο αναμένεται να προσφερθεί και στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube