Rotax Max Challenge EuroTrophy: Σε τροχιά νίκης ο Λιβέρης

Rotax Max Challenge EuroTrophy: Σε τροχιά νίκης ο Λιβέρης

Η 4η θέση αφήνει γλυκόπικρη γεύση στον Λιβέρη, αφού είχε την ταχύτητα ακόμη και για τη νίκη στον δεύτερο αγώνα του Rotax Max Challenge EuroTrophy

Την 4η θέση κατέκτησε στον τελικό του 2ου γύρου του Rotax Max Challenge Euro Trophy, ο οποίος διεξήχθη στο Kristianstad της Σουηδίας, ο νεαρός Έλληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης.

Το πολύ καλό αποτέλεσμα αφήνει στο νεαρό καρτίστα μια γλυκόπικρη γεύση. Κι αυτό γιατί είχε τον ταχύτερο γύρο στις ελεύθερες δοκιμές, τόσο στη βροχή όσο και σε στεγνή άσφαλτο. Ωστόσο, στις μικτές συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθησαν οι κατατακτήριες δοκιμές ο Διονύσης ήταν πιο συντηρητικός από όσο τελικά χρειαζόταν. Με αποτέλεσμα να καταλήξει στην 23η θέση. Κι αυτό, για μόλις… 0,5” (ναι, μισό δευτερόλεπτο) από τον πρώτο. Γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού.

Εκκινώντας έτσι από τις πίσω θέσεις της κατάταξης κατόρθωσε να ανέβει σταδιακά στην 17η, στη συνέχεια στην 8η, να φτάσει έως την τρίτη θέση για να καταλήξει τελικά τέταρτος. Την ίδια θέση (4η) κρατά αυτή τη στιγμή και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, το οποίο θα κριθεί σε έναν διπλό αγώνα, το Σεπτέμβριο στο Wackersdorf της Γερμανίας.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με τη βέλγικη ομάδα Daems, πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, στην ανώτατη κατηγορία Rotax DD2. Τα διτάχυτα των 35 ίππων με φρένα στους τέσσερις τροχούς φτάνουν ή και ξεπερνούν, ανάλογα τις ρυθμίσεις και την πίστα, τα 130 km/h στην ευθεία. Προπονητής του είναι ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρικτές του η EΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Επόμενος αγώνας του Διονύση είναι στο πρωτάθλημα Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη, στο τέλος του μηνός.

kart

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube