Ρεκόρ Guinness, Mustang Mach-E διανύει 916,74 km [video]

Ρεκόρ Guinness, Mustang Mach-E διανύει 916,74 km [video]

Η Ford Mustang Mach-E διένυσε 34 km από τη στιγμή που μηδένισε η μπαταρία.

Mustang Mach-E

Μια Ford Mustang Mach-E κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μία μόνο φόρτιση. 

Σε ένα εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου, μια ομάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψε 916.74 km με την ηλεκτρική Mustang Mach-E. Η προσπάθεια κράτησε λίγο περισσότερο από 24 ώρες και μας δημιούργησε κάμποσες απορίες.

Το πιο ταξιδιάρικο ηλεκτρικό, τουλάχιστον σύμφωνα με το Guinness, δεν είναι ούτε κινεζικό ούτε του Elon Musk

Mustang Mach-E

Καταρχάς, έχουμε γνώση για ηλεκτρικά ταξίδια που υπερβαίνουν τα 1.000 km. Όπως έχετε διαβάσει στο αγαπημένο σας περιοδικό, η Mercedes-Benz Vision EQXX κατάφερε να διανύσει 1.319 km με μία φόρτιση στον αυτοκινητόδρομο. Ταξιδεύοντας από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έως τις εγκαταστάσεις των Γερμανών στο Ντουμπάι χωρίς να ψάξει για πρίζα. Αλλά αυτή δεν αποτελεί αυτοκίνητο παραγωγής, οπότε η επίδοσή της δεν προσμετράται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία

'Υστερα, είναι το κινεζικό Nio ET7, που κάλυψε 1.070 km με μία φόρτιση. Μάλιστα, ξεπέρασε τα 1.000 km σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, αλλά αφενός μπορεί οι Κινέζοι να μην ασχολήθηκαν να καλέσουν τους ιθύνοντες των ρεκόρ Guinness για να πιστοποιήσουν το γεγονός. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-Benz EQS αποκτά αυτονομία 820+ km

Αφετέρου, η μπαταρία ημί-στερέας κατάστασης 150 kWh δεν είναι διαθέσιμη προς αγορά. Μπορεί μόνο να ενοικιαστεί σε σταθμούς αλλαγής μπαταριών της Nio. Ίσως κι αυτό να έπαιξε τον ρόλο του στην καταχώρηση του ρεκόρ.

Όπως και να έχει, έχουμε αμφιβολίες και για τη Mustang Mach-E. Πρόκειται για την έκδοση Premium Extended Range RWD με τις 91 kWh, όπου η αυτονομία φτάνει τα 600 km κατά WLTP. Ενώ όμως η εργοστασιακή έκδοση φοράει ζάντες 19 ιντσών, στο αυτοκίνητο των 916,74 km τοποθετήθηκαν 18άρες ζάντες με ελαστικά χαμηλής κύλισης της Bridgestone.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμή αυτονομίας: Έξι δημοφιλή EV μέχρι να μείνουν

Το νέο ρεκόρ «τεκμηριώθηκε σχολαστικά με ανεξάρτητα επαληθευμένα πλάνα βίντεο, μετρήσεις χιλιομετρητή, GPS και δεδομένα στάθμης μπαταρίας», δήλωσαν οι νέοι κάτοχοι του ρεκόρ. Το Guinness το αναγνώρισε ως το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μία μόνο φόρτιση. 

Mustang Mach-E

Σημειωτέον, η Mustang Mach-E κάλυψε επιπλέον 34 km από τη στιγμή που η ένδειξη της μπαταρίας έφτασε στο 0%. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube