Ραλι Αργεντινής: Μεγάλη νίκη του Neuville με τη Hyundai να κάνει το “1-2”

Ραλι Αργεντινής: Μεγάλη νίκη του Neuville με τη Hyundai να κάνει το “1-2”

Στην τρίτη θέση μετά από μάχη με τον Meeke τερμάτισε τελικά ο Ogier. 

O Neuville το μόνο που έπρεπε να κάνει σήμερα ήταν να οδηγήσει με σύνεση και να κρατήσει τη διαφορά που είχε από τους αντιπάλους του. Και όχι μόνον τα κατάφερε αλλά έκανε και τον τρίτο χρόνο στην Power Stage παίρνοντας και τους ανάλογους έξτρα βαθμούς. 

Στη δεύτερη θέση, στην καλύτερη εμφάνισή του μέχρι σήμερα με τη Hyundai, τερμάτισε ο Mikkelsen που και αυτός είχε να διαφυλάξει τη διαφορά που είχε χτίσει από χθες. Κάπως έτσι η Hyundai έκανε ένα εκπληκτικό “1-2” που ομάδα και οδηγοί πανηγύρισαν δεόντως. 

Η μάχη της ημέρας έγινε για την τρίτη θέση όπου χθες κατόπιν ένστασης που υπέβαλε ανέβηκε ο Ogier αφήνοντας τέταρτο τον Meeke που χρεώθηκε 10” ποινής για λάθος πέρασμα από μια πόρτα. Ωστόσο ο Βρετανός έδειξε αποφασισμένος σήμερα το πρωί και “πυροβόλησε” στις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας παίρνοντας πίσω τον χαμένο χρόνο και ανεβαίνοντας αυτός στην τρίτη θέση πριν την εκκίνηση της Power Stage. Σε αυτήν όμως λειτούργησε η τύχη του Ogier ( ή η ατυχία του Meeke - o καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει) αφού ο Βρετανός είχε κλατάρισμα στα τελευταία 5 χιλιόμετρα της Power Stage και έτσι ο Γάλλος όχι μόνον έκανε τον ταχύτερο χρόνο σε αυτήν αλλά κάλυψε και τη διαφορά που τον χώριζε από τον Meeke ανεβαίνοντας τελικά αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πίσω από τον Meeke, στην 5η θέση τερμάτισε ο Latvala που έχασε στο νήμα την Power Stage σε έναν αγώνα όπου οδήγησε σήμερα πολύ γρήγορα, κάλυψε τη διαφορά από τον Sordo και άφησε τον Ισπανό στην 6η θέση εμπρός από τον Suninen και τον Tanak. Ο Εσθονός “προδώθηκε” από τα ηλεκτρικά του Yaris χθες και εγκατέλειψε όντας ωστόσο στη μάχη για τη διεκδίκηση της νίκης όσο το Toyota δούλευε. 

Στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και πρώτος στην κατηγορία WRC2 Pro τερμάτισε ο Ostberg. 

Το WRC θα μεταφερθεί σε 15 μέρες στη γειτονική της Αργενινής Χιλή σε έναν αγώνα που όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα είναι μια πορεία στο άγνωστο για οδηγούς και ομάδες. 

finalarg

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube