Νέα Mercedes SL shooting brake concept από το StudioTorino

Νέα Mercedes SL shooting brake concept από το StudioTorino

Οι σπουδαστές του StudioTorino δημιούργησαν μια Mercedes SL shooting brake, αντικαθιστώντα; την αναδιπλούμενη οροφή με μια σταθερή

Οι σπουδαστές του StudioTorino δημιούργησαν μια Mercedes SL shooting brake, αντικαθιστώντα; την αναδιπλούμενη οροφή με μια σταθερή.

Οι σπουδαστές αυτοκινητικού σχεδιασμού του Τορίνο σχεδίασαν μια ενυπωσιακή έκδοση shooting brake  της υφιστάμενης  Mercedes-Benz SL, Το πρότζεκτ που επιβλεπόταν από τον Στέφαν Κοέλ, υπεύθυνο του Παγκόσμιου Προηγμένου Σχεδιασμού της Mercedes, έρχεται ως συνέχεια της μόδας των shooting brake, όπως η Ferrari FF, Mercedes CLS και μια σειρά πρωτοτύπων που είδαμε στα τελευταία Σαλόνια Αυτοκινήτου.

Με κωδική ονομασία «Coupetorino 2013», το σχέδιο υποστηρίχτηκε από το StudioΤorino, το οποίο στο παρελθόν σχεδίασε περιορισμένες ειδικές εκδόσεις της Porsche Boxster και Cayman S, όπως και μια έκδοση στέισον της Maserati Quattroporte, υπό την ονομασία «Cinqueporte».

Ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:4 του CoupeTorino παρουσιάστηκε πρόσφατα στα μέλη του ΔΣ της Mercedes-Benz στο Κέντρο Προηγμένου Σχεδιασμού της γερμανικής εταιρείας στο Κόμο, στην Ιταλία. Ωστόσο, το πρότζεκτ προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικές ανάγκες και ούτε το StudioΤorino ούτε η Mercedes-Benz σκοπεύουν να το προχωρήσουν παραπέρα.
Η τελευταία δημιουργία παραγωγής του StudioΤorino ήταν το Moncenisio που βασιζόταν στην Porsche Cayman S και κοστίζει στην Ευρώπη €135.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube