Πόσα ευρώ φτάνει μια Taycan Turbo GT με όλα τα έξτρα;

Πόσα ευρώ φτάνει μια Taycan Turbo GT με όλα τα έξτρα;

Αν η αρχική τιμή σάς φαίνεται αλμυρή, πού να δείτε πού μπορεί να φτάσει η Taycan Turbo GT αν την παραγγείλετε «full extra».

Taycan Turbo GT

Η Porsche Taycan Turbo GT των 1.108 ίππων είναι ένας πραγματικός δυναμίτης. Πέρα από τη διαθέσιμη ισχύ που μπορεί να ξεπεράσει για 2” τα 1.100 PS, υπερηφανεύεται ότι έχει ήδη σημειώσει ρεκόρ γύρου σε δύο από τις πιο διάσημες πίστες αγώνων στον κόσμο.

Αλλά ποιος θα παραγγείλει μια Taycan Turbo GT χωρίς να παίξει με τον διαμορφωτή της ελληνικής αντιπροσωπείας και φορτώνοντάς τη με κάμποσα έξτρα;

Σας αρέσει η νέα Porsche Taycan Turbo GT και θέλετε να την παραγγείλετε «full extra»; Δεν κάθεστε καλύτερα;

Αν λοιπόν είστε μερακλής κι έχετε τη βολή σας οικονομικά, τότε τα €253.250 μπορούν να ανέβουν κατά πολύ, να περάσουν τα €300 και να αγγίξουν τα €320 χιλιάρικα. Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι πριν την κρατική επιδότηση.

Taycan Turbo GT

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν σας ικανοποιεί η παλέτα των εργοστασιακών χρωμάτων. Το τμήμα εξατομίκευσης Exclusive Manufaktur της γερμανικής εταιρείας σάς προσφέρει απίστευτες δυνατότητες για custom βαφές, αλλά μην περιμένετε ότι είναι μια φθηνή υπηρεσία.

Με κόστος €25.981, όσο μία βασική BMW 1 Series, θα μπορείτε να απολαμβάνετε την Taycan Turbo GT σε χρωματικούς συνδυασμούς που ανταποκρίνονται στο εκρηκτικό της ταμπεραμέντο.

Taycan Turbo GT

Μπορεί ο βασικός εξοπλισμός να περιλαμβάνει σφυρήλατες πανάλαφρες ζάντες 21 ιντστών, αλλά υπάρχουν ακόμα τέσσερις επιλογές στα €643 κι άλλες έξι στα €1.398.

Για τους πιο απαιτητικούς όμως, η σωστή ζάντα πρέπει να περιλαμβάνει ανθρακονήματα κι ας κοστίζει €4.193 επιπλέον.

Taycan Turbo GT

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα επιλέξετε το εσωτερικό πακέτο Race-Tex με την μπλε-μαύρη αντίθεση, που μπορεί να γίνει δικό σας προς €1.734.

Αλλά τι νόημα θα έχει χωρίς την πλευρική στήριξη που εξασφαλίζουν τα 3D printed Bodyform μπάκετ καθίσματα; Άλλα €3.145. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να συνδυαστούν με μπροστινά αεριζόμενα καθίσματα (€1.188), οπότε θα πρέπει να θυσιάσετε το ένα για να απολαύσετε το άλλο.

Taycan Turbo GT

Αν δεν σας αρέσουν οι μαύροι καθρέπτες, μπορείτε να τους βάψετε στο χρώμα του αμαξώματος προς €629. Αν από την άλλη δεν θέλετε τις εξωτερικές χειρολαβές σας στο χρώμα του αμαξώματος και προτιμάτε να είναι μαύρες, υπολογίστε €281 επιπλέον.

Το φωτιζόμενο λογότυπο Porsche που φωτίζεται κάτω από τις πόρτες θα σας χρεώσει €337, τη στιγμή που τα σετ των διακοσμητικών αυτοκόλλητων στην εξωτερική πλευρά των θυρών χρεώνεται €1.288.

Taycan Turbo GT

Αν ο μαύρος λογότυπος Taycan στο πορτ-μπαγκάζ δεν είναι του γούστου σας και προτιμάτε να είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, υπολογίστε €281 επιπλέον στην τιμή.

Κι αν θέλετε την ονομασία και στις πόρτες, άλλα €308. Αλλά προφανώς δεν συνδυάζονται με τα αυτοκόλλητα που βάλαμε παραπάνω και κοστίζουν €1.288.

Taycan Turbo GT

Το φετίχ Sport Chrono Package ρολογάκι στην κορυφή του ταμπλό δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό. Άλλα €1.181. Κι αν δεν σας αρέσουν οι δαγκάνες των κεραμικών φρένων σε χρυσαφί χρώμα, θα σας τις βάψουν μαύρες για €964.

Τι νόημα είναι να έχεις τόσους ίππους, αν δεν βλέπεις σωστά τη νύχτα; Φώτα τεχνολογίας LED με δέσμη φωτός matrix και PDLS plus σε μαύρο χρώμα θέλετε; €3.201, θα σας πουν.

Λωρίδα φωτός πίσω με φωτιζόμενο λογότυπο Porsche; €532 επιπλέον. Πανοραμική οροφή, σταθερή, με μεταβλητή μετάδοση φωτός; €5.926. Διπλά αθερμικά πίσω τζάμια; €588.

Taycan Turbo GT

Αν περάσουμε στην καμπίνα, το πακέτο αποθήκευσης στο τούνελ των πίσω επιβατών κοστίζει €281. Κι αν θέλετε δέρμα -σε 15 διαφορετικά χρώματα παρακαλώ- στην κεντρική κονσόλα, άλλα €1.384. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να συνδυαστεί με τα 3D καθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Taycan Turbo GT των 1.108 PS είναι η ισχυρότερη Porsche ever

Όπως δεν μπορεί να ταιριάξει με το πακέτο εσωτερικής επένδυσης με διακοσμητικές ραφές σε διαφορετικό χρώμα (€4.054). Πολλές θυσίες καλούμαστε να κάνουμε.

Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να στερηθούμε τη δερμάτινη επένδυση -πάλι σε 15 αποχρώσεις- στο κάτω τμήμα του καθίσματος που φαίνεται όταν ανοίγει η πόρτα. Κοστίζει €1.384 αλλά θα σας αποζημιώνει όποτε μπαίνετε στο αυτοκίνητο και δεν θα βλέπετε φάτσα-κάρτα το άχαρο πλαστικό.

Taycan Turbo GT

Να μην προσθέσουμε και δερμάτινες πλάτες καθισμάτων Sport Plus με διακοσμητικές ραφές; €1.803 επιπλέον. Δερμάτινη επένδυση στον αποθηκευτικό χώρο των πίσω καθισμάτων στο χρώμα του αυτοκινήτου; €701, τι ψυχή έχουν; Να μη συνεχίζεται και στο πίσω μέρος της κονσόλας; Κι άλλα €701, κι αυτά χωρίς ψυχή.

Ζώνες ασφαλείας σε πέντε διαφορετικά χρώματα; Βεβαίως, αλλά όχι με το αζημίωτο: €573. Ούτε το θερμαινόμενο τιμόνι με κάρμπον επένδυση θα μπορούσε να είναι τσάμπα. Πληρώστε €728.

Taycan Turbo GT

Καλώς ή κακώς, το τελευταίο πάει πακέτο με το Adaptive Cruise Control και το Active Lane Keeping. Μπορεί η Taycan Turbo GT να έχει ξεκάθαρο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, αλλά θα απουσιάζουν συστήματα που έχει κι ένα ταπεινό Suzuki Swift; Οπότε €2.524 παρακαλώ.

Αν πάλι προτιμάτε αυτό που η Porsche αποκαλεί «ενεργό αυτόματο πιλότο», θα σας κοστίσει €3.082. Προσθέστε και τέσσερις κάμερες σε συνδυασμό με Park assist, άλλα €867. Πάντως, γνώμη μας είναι ότι δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν στοιχεία εξοπλισμού ασφάλειας από τον βασικό εξοπλισμό ενός μοντέλου που κοστίζει τόσα χρήματα.

Taycan Turbo GT

Αφού έχετε φτάσει μέχρις εδώ, πάμε και για τα τελευταία έξτρα. Κρίμα είναι από τη στιγμή που φτάσατε τόσο πέρα, να μην την αγοράσετε «full extra». Head Up Display; €1.874. HomeLink; €337. Σύστημα Ποιότητας Αέρα; €498. Πακέτο καπνιστή; €64, είναι τόσο φθηνό που αξίζει να το πάρετε ακόμα κι αν δεν καπνίζετε. Προετοιμασία για Porsche Dashcam; €142.

Αμαρτία να μην απολαμβάνετε καλό ηχοσύστημα. Το πακέτο ήχου Burmester χρεώνεται €5.388, ενώ η οθόνη μπροστά στον συνοδηγό κοστίζει €1.601. Σούμα; €319.620. Δηλαδή πληρώνετε €320 χιλιάρικα και παίρνετε και ρέστα. Σας φαίνετε φθηνή; Υπάρχει πάντα η 911 GT3 RS στα €380.230, πριν μάλιστα αρχίσετε να παίζετε με τον διαμορφωτή.

Αλλιώς βολευτείτε με ένα Tesla Model S Plaid. Κοστίζει €109.990 κι έχει σχεδόν τα πάντα. Υπολογίστε ένα 20άρικο επιπλέονγια το Track Pack, έως €2.600 για κάποιο έξτρα χρώμα και €2.500 για λευκό εσωτερικό. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube