Πώς να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από κλοπή

Πώς να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από κλοπή

Ένα αυτοκίνητο μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει στόχος επιτήδειων. Πώς μπορούμε να το προστατεύσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις;

Κλοπή

Δυστυχώς, οι κλοπές αυτοκινήτων και αντικειμένων προσωπικής περιουσίας μέσα από οχήματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ παλιών και νέων αυτοκινήτων.

Κι αυτό, γιατί παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εξελίσσονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζονται παρά μερικά δευτερόλεπτα για να κλέψουν το αυτοκίνητο που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους.

Τι μέτρα προστασίας μπορούμε να λάβουμε για να αποτρέψουμε πιθανή κλοπή του αυτοκινήτου και της περιουσίας μας;

Κάθε φορά που βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, το κλειδώνουμε προσεκτικά. Ελέγχουμε όλες τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ αν δεν έχει κεντρικό κλείδωμα, και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε κλείσει όλα τα παράθυρα. Αποφεύγουμε να αφήνουμε το κλειδί στη μίζα ή μέσα στο αυτοκίνητο αν είναι keyless, ακόμα και για μια σύντομη στάση στο περίπτερο.

Ακόμα και σε μια ολιγόλεπτη στάση δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα σε κοινή θέα μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά τσάντες και αντικείμενα αξίας όπως laptop, κινητά κτλ. Αν δεν μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας, τα κρύβουμε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή στο πορτμπαγκάζ.

Κλοπή

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε το όχημά μας είναι να το σταθμεύουμε σε γκαράζ, ιδανικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εσωτερικός χώρος στάθμευσης θα το διατηρήσει ασφαλές από τυχόν φθορές ή κλοπή. Εάν δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στο δρόμο, ας φροντίσουμε να το σταθμεύσουμε σε καλά φωτισμένο δρόμο με κίνηση και συχνή διέλευση πεζών.

Ένας παλιός και αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από κλοπή είναι η χρήση ενός αντικλεπτικού μπαστουνιού. Πολλοί οδηγοί ίσως έχουν ξεχάσει την ύπαρξή τους. Ωστόσο, το αντικλεπτικό μπαστούνι παραμένει μια αξιόπιστη λύση, καθώς η ύπαρξή του λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους κλέφτες, δημιουργώντας τους μια σειρά από δυσκολίες. Σύμφωνα με ειδικούς, η χρήση αντικλεπτικού μπαστουνιού μειώνει τον κίνδυνο κλοπής κατά 35%.

Η κλοπή τροχών έχει δυστυχώς αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μια αποτελεσματική λύση για να αποφύγουμε να δούμε το αυτοκίνητό μας σε στηρίγματα χωρίς ρόδες είναι η χρήση μπουλονιών ασφαλείας. Αρκεί να τοποθετήσουμε ένα μπουλόνι ασφαλείας σε κάθε τροχό. Η ύπαρξη των μπουλονιών αυτών λειτουργεί αποτρεπτικά για τους κλέφτες, καθώς η αφαίρεσή τους απαιτεί ειδικό εργαλείο και χρόνο.

Οι συναγερμοί αυτοκινήτου αποτελούν μια πολύ καλή ασπίδα προστασίας. Πέρα από την αποτροπή κλοπής, είναι σχεδιασμένοι για να προειδοποιούν όταν κάποιος διαρρήκτης προσπαθεί να παραβιάσει το αυτοκίνητό μας. Πολλά σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού. Σε παλιότερα αυτοκίνητα είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα υψηλής ποιότητας μοντέλο, με πρόσθετες λειτουργίες, όπως ειδοποιήσεις στο κινητό που μας ενημερώνουν για τυχόν ασυνήθιστες δραστηριότητες στο όχημά μας, σύστημα ακινητοποίησης του αυτοκινήτου ή GPS tracker.

Κλοπή

Η ασφάλιση κλοπής του αυτοκινήτου μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, αλλά είναι σημαντική και ιδιαίτερα απαραίτητη. Αν και η αποζημίωση μετά την κλοπή, ίσως να μην επαρκεί για την αγορά ενός αυτοκινήτου ισοδύναμης αξίας, η ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί σημαντική οικονομική στήριξη, καθώς μας εξασφαλίζει ένα ποσό που υπερτερεί του μηδενός. 

Η ασφάλιση αυτοκινήτου σε μια αξιόπιστη εταιρεία όπως η ERGO Ασφαλιστική, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, διασφαλίζοντας οικονομική υποστήριξη σε περιπτώσεις απρόβλεπτων και δυσάρεστων καταστάσεων, όπως η κλοπή. Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία.

Για να είμαστε προστατευμένοι εμείς και το αυτοκίνητό μας σε κάθε περίπτωση, η ERGO Ασφαλιστική προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία με τα προγράμματα πλήρους κάλυψης ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όσο είμαστε στο δρόμο.

Ειδικά για την περίοδο έως και 30 Ιουνίου, με κάθε νέο ασφαλιστήριο επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με ετήσια διάρκεια στα προγράμματα ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus προσφέρεται έκπτωση 15%. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ERGO www.ergohellas.gr ή να πάρετε προσφορά για το όχημά σας εδώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube