Ποιο ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε στο GP του Μονακό;

Ποιο ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε στο GP του Μονακό;

Ο αγώνας του Μονακό μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, όμως αφήνει παρακαταθήκη ένα σπάνιο ρεκόρ.

GP Monaco

Την περασμένη Κυριακή δεν ήταν μόνο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στα ουράνια με αφορμή το πολυπόθητο έβδομο αστέρι, καθώς οι φίλοι της Scuderia Ferrari πανηγύρισαν τη νίκη του Charles Leclerc στον αγώνα του Μονακό. Αλήθεια όμως, γνωρίζετε πιο ρεκόρ σημειώθηκε στον αγώνα;

Ο πρόσφατος αγώνας του Μονακό, όπως και κάθε αγώνας στο Πριγκιπάτο δεν θα λέγαμε πως διεκδίκησε δάφνες θεάματος. Θα μείνει όμως στην Ιστορία. Ο Charles Leclerc, πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη και την πρώτη νίκη Μονεγάσκου πιλότου στον εντός έδρας αγώνα από το 1950.

Στον αγώνα του Μονακό, είδαμε για πρώτη φορά τους πρώτους δέκα πιλότους να τερματίζουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν

GP Monaco

Αθόρυβα όμως σημειώθηκε και ένα εξαιρετικά σπάνιο ρεκόρ για τα δεδομένα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι πρώτοι δέκα οδηγοί τερμάτισαν ακριβώς στις ίδιες θέσεις από τις οποίες ξεκίνησαν! Το ατύχημα του πρώτου γύρου έφερε στην πίστα καθεστώς κόκκινης σημαίας, δίνοντας την ευκαιρία στους οδηγούς να αλλάξουν ελαστικά.

Φυσικά, οι οδηγοί της πρώτης δεκάδας εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη συγκυρία, θέλοντας να φτάσουν με το ίδιο σετ μέχρι τον τερματισμό. Ρεαλιστικά, η μόνη αλλαγή που θα μπορούσαμε να δούμε ήταν αυτή στην έκτη θέση. Αλλά η Mercedes-AMG τράβηξε στα pits σε λάθος timing τον Lewis Hamilton, επιτρέποντας στον Max Verstappen να διατηρήσει την έκτη θέση.

GP Monaco

Καλό το γκλάμουρ του Μονακό, αλλά αλήθεια, μας αρέσει να βλέπουμε αγώνες χωρίς υποψία προσπεράσματος στους ανάμεσα στους πρωτοπόρους; Που σημειωτέον, σε πολλά σημεία ήταν κολλημένοι ο ένας στο DRS του άλλου…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube