Ποια είναι η αυτονομία του Tesla Model X Plaid στο ταξίδι;

Ποια είναι η αυτονομία του Tesla Model X Plaid στο ταξίδι;

Καλές οι καταιγιστικές επιδόσεις, αλλά μπορεί να ξεκινήσει ένα Tesla Model X Plaid από την Αθήνα και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη χωρίς ενδιάμεση στάση;

Model X Plaid

Με χώρους για έξι κι επιδόσεις που σοκάρουν, το Tesla Model X Plaid μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτο οικογενειακό. Χωράει όλη την οικογένεια κι έχει το γκάζι για να τρομάξει την πεθερά. Ποια είναι όμως η πραγματική του αυτονομία σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο;

Κατά WLTP, ένα Tesla Model X Plaid θα διανύσει 585 km πριν ακινητοποιηθεί, εφόσον φορά τις βασικές Cyberstream ζάντες των 20 ιντσών.

Με αρκετή αυτοσυγκράτηση στον αυτοκινητόδρομο, μπορεί να κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη χωρίς στάση;

Σε περίπτωση που επιλέξετε τις Turbine των 22 ιντσών, τότε πέρα από το ελάφρωμα κατά €5.950 στον λογαριασμό σας, θα δείτε τη θεωρητική αυτονομία να μειώνεται στα 543 km. Ποια είναι όμως η πραγματική αυτονομία;

Model X Plaid

Εφόσον βέβαια εκμεταλλεύεστε τακτικά τα 1.020 PS κι επαληθεύετε τα 2,6" για το 0-100 km/h, προφανώς και δεν έχετε βλέψεις να φτάσετε πολύ μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φορτίζουν το ηλεκτρικό Tesla Model X κάνοντας ποδήλατο!

Αν όμως ταξιδεύετε σαν άνθρωπος με τα όρια ταχύτητας, κάτι το οποίο είναι κοινός τόπος στον δυτικό κόσμο με την αυστηρή αστυνόμευση, τότε το Tesla Model X Plaid θα καλύψει περί τα 460 km.

Model X Plaid

Η δοκιμή έγινε στις ΗΠΑ, όπου το κανάλι Out of Spec Reviews ταξίδεψε με ένα Tesla Model X Plaid που είχε ήδη διανύσει 10.000 km. Άρα με μηδενική πτώση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Με εξωτερική θερμοκρασία από 4 ως 12 βαθμούς Κελσίου και τον κλιματισμό ρυθμισμένο στους 21.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρώην κατεστραμμένο Tesla Model X βολτάρει στην Ουκρανία!

Επομένως μιλάμε για ταξίδι σε καιρικές συνθήκες που αντιστοιχούν στον ελληνικό χειμώνα. Η ταχύτητα κίνησης όμως ήταν χαμηλότερη από αυτήν που επιτρέπεται στους αυτοκινητοδρόμους της πατρίδας μας. Για την ακρίβεια, περιορίστηκε στα 70 mph (113 km/h), όσο δηλαδή είναι το όριο ταχύτητας στις ΗΠΑ.

Όταν ξεκίνησε το ταξίδι, με την μπαταρία στο 100%, η ένδειξη ανακοίνωνε 539 km. Όταν μηδενίστηκε, το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV είχε διανύσει 439 km, αλλά κατά τη φόρτιση έλαβε 91 kWh, τέσσερις λιγότερες από την ωφέλιμη χωρητικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mullen Five RS: 1.000 PS, αντίπαλος του Tesla Model X Plaid

Με απλή μέθοδο των τριών, βλέπουμε ότι οι 4 kWh θα αρκούσαν για να φτάσει τα 460 km, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται για χάρη της μακροζωίας της μπαταρίας. Και για μην ασπρίζουν οι τρίχες του οδηγού. Model X Plaid

Εν κατακλείδι, μπορεί ένα Tesla Model X Plaid να μην δύναται να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χωρίς ενδιάμεση στάση. Αλλά με μία στάση για 10' σε ταχυφορτιστή της Tesla στην Αταλάντη ή τη Λάρισα, το ταξίδι γίνεται ξεκούραστα κι αγχολυτικά. Ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube