Το Ντουμπάι προσθέτει δύο περιπολικά Tesla Model 3 και Υ

Το Ντουμπάι προσθέτει δύο περιπολικά Tesla Model 3 και Υ

Ο αστυνομικός στόλος του Ντουμπάι περιλαμβάνει διάφορα πανάκριβα υπεραυτοκίνητα, αλλά και μερικά πιο γήινα. Όπως τα Tesla Model 3 και Υ.

Model 3

Mercedes-AMG G 63 της Mansory, Lamborghini Urus Performante, Ferrari FF, Mercedes-Benz SLS AMG, Aston Martin One-77. Παλιότερα κάποιες Bugatti. Τα περιπολικά στο Ντουμπάι απαρτίζονται από διάφορες εξωτικές κατασκευές, αλλά πλέον αριθμούν και δύο Tesla, ένα Model 3 κι ένα Model Y.

Η αστυνομική αρχή της αραβικής χώρας πρόσθεσε επίσημα τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Οι Άραβες γνωρίζουν ότι ο δυτικός κόσμος αγαπάει τα Tesla, οπότε η εμφάνιση ενός Model 3 κι ενός Υ στους δρόμους δρα θετικά στην εντύπωση που αποκομίζουν οι τουρίστες.

Καλά είναι τα εξωτικά αυτοκίνητα, αλλά να μην πάρουμε και δύο Tesla, βρε αδερφέ;

Ο ταξίαρχος Juma bin Suwaidan, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής του Γενικού Τμήματος Τροχαίας, είπε ότι τα μοντέλα του Elon Musk θα διεξάγουν καθημερινές περιπολίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-AMG G 63 της Mansory στην Αστυνομία του Ντουμπάι

«Η νέα προσθήκη περιπολικών έχει στόχο τον ταχύτερο χρόνο απόκρισης και να παρέχει καλύτερη αστυνομική παρουσία στο πεδίο. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες της αστυνομίας του Ντουμπάι να υιοθετήσει τις καλύτερες δυνατές καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ντουμπάι χρησιμοποιούν οχήματα της Tesla. Άλλωστε, από τον Ιούνιο έχουν κι ένα περιπολικό Cybertruck στον στόλο τους. Όπως και τα υπόλοιπα ακριβοθώρητα μοντέλα, σκοπός δεν είναι μόνο η πάταξη της παραβατικότητας, αλλά κι η δημιουργία θετικής αύρας στους επισκέπτες που κατακλύζουν τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Video: Τα περιπολικά του Ντουμπάι σε δράση

Και μόνο το να αντικρίσεις ένα Cybertruck αποτελεί είδηση, πόσω μάλλον αν είναι και περιπολικό. Πάντως, αναφορικά με το Model 3 και το Model Y, το πρώτο έχει την καλύτερη αυτονομία έναντι του ανταγωνισμού στο πολύ κρύο. Ευκαιρία να διαπιστώσουμε πώς τα πάει και στην υπερβολική ζέστη. Ίσως να έπαιξε τον ρόλο του ένα  βίντεο από τις πρόσφατες πλημμύρες. Όπου ένα Model 3 κόβει βόλτες αμέριμνο σαν ιστοπλοϊκό στεριάς.

Model 3

Δεν είναι η μόνη χρήση που έχει βρει η κυβέρνηση για οχήματα της Tesla. Η Αρχή Οδών και Μεταφορών διαθέτει επίσης 200 Model S και Model X στον στόλο της, που χρησιμοποιούνται ως λιμουζίνες για τη μεταφορά κρατικών αξιωματούχων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube