Ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo EX90

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo EX90

Το Volvo EX90, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της σουηδικής φίρμας μπήκε πλέον στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Charleston, σηματοδοτώντας ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρεία.

Volvo EX90

 Το Volvo EX90 όχι μόνο επεκτείνει τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας, αλλά αντιπροσωπεύει και μία αλλαγή παραδείγματος για την εταιρεία, καθώς είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή - η οποία επιτρέπει στα μοντέλα της Volvo να περάσουν σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια.

Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Charleston ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

Το Volvo EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά σουηδικά μοντέλα, με αυτονομία έως και 600 km

Volvo EX90

«Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τη Volvo Cars - μία νέα εποχή για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία», λέει ο Jim Rowan Διευθύνων Σύμβουλός της Volvo. «Είμαστε περήφανοι που το EX90 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και αντανακλά τον μακροχρόνιο δεσμό με τους ανθρώπους μας στη Νότιa Καρολίνα και την ευρύτερη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το EX90 βασίζεται στην τεχνολογία επόμενης γενιάς για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά σουηδικά μοντέλα, με αυτονομία έως και 600 km. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων.

Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση.

Volvo EX90

Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού, καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Το EX90 πιστοποιεί την ικανότητά της εταιρείας να αναπτύσσουμε προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση μας ως ηγέτη στην εν εξελίξει τεχνολογική μετάβαση που πραγματοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube