Τέσσερα νέα SUV/crossover για τη Škoda

Τέσσερα νέα SUV/crossover για τη Škoda

Η Škoda έχει στα σκαριά τέσσερα νέα SUV/crossover, που απαντούν από την κατηγορία των μίνι crossover μέχρι αυτή των μεγάλων κουπέ του είδους.

Το νέο 5/7θέσιο crossover με μήκος 4,7 m οριστικοποιήθηκε στον προγραμματισμό της Škoda. Προς το παρόν το αυτοκίνητο είναι «αβάπτιστο», αλλά πιθανότατα θα ονομάζεται Snowman, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από την τσεχική εταιρεία.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του, θα έχει κελυφοειδές καπό, λεπτά παραλληλόγραμμα φώτα εμπρός, φώτα ημέρας LED που θα ενσωματώνουν τα φλας και μια έντονη οριζόντια ακμή, ακριβώς κάτω από τη βασική γραμμή (το κάτω μέρος των παραθύρων).

Ο χώρος στην καμπίνα στο νέο SUV/crossover θα είναι παραπλήσιος με αυτόν του Superb, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, και το ευρύχωρο πορτμπαγκάζ θα μπορεί να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω, αναδιπλώνοντας τα διαιρούμενα καθίσματα (60:40) ή μετακινώντας τα μέχρι και 17 cm ή και τα δύο μαζί. Το νέο SUV/crossover θα διατίθεται με 5θέσια ή 7θέσια καμπίνα, θα ντεμπουτάρει το 2016 και θα λανσαριστεί εμπορικά το 2017, με την τιμή του να εκτιμάται ότι θα ξεκινά στην Ελλάδα κοντά στις €35.000.

Η Škoda σκέφτεται ακόμη τον εμπλουτισμό της γκάμας των SUV της με ένα πιο σπορ 5θέσιο μοντέλο, που θα πατά στην ίδια πλατφόρμα και θα έχει το ίδιο μεταξόνιο, αλλά με 12 πόντους μικρότερους προβόλους από το στάνταρ μοντέλο. Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα διαθέτει επικλινή οροφή και πιο συμβατική διαμόρφωση στο πίσω κάθισμα. Στοιχεία που πιθανόν θα οδηγήσουν τη Škoda να περιμένει την αντίδραση των Ευρωπαίων καταναλωτών σε ένα κλασικό SUV, πριν αποφασίσει για το αν είναι διατεθειμένοι οι παραδοσιακοί αγοραστές της να αποδεχτούν ένα πιο στιλάτο μοντέλο. Η παραγωγή του κουπέ SUV πιθανότατα θα γίνεται σε εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα, όπου εκεί όμως η κληρονομιά της φίρμας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και σε κάθε περίπτωση μικρότερη από εκείνη της Ευρώπης.

Τα τρία νέα SUV/crossover της Škoda θα πλαισιωθούν από ένα ακόμη νέο μοντέλο το 2018, την επόμενη γενιά του Yeti, που θα αποκτήσει πιο διακριτικό και συντηρητικό στιλ για να ταιριάζει με την υπόλοιπη οικογένεια αυτής της κατηγορίας της τσεχικής εταιρείας.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube