Suzuki, προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό της

Suzuki, προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό της

Μπορεί η Suzuki να μην διαθέτει ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της, κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει σύντομα, αρχής γενομένης από το 2025.

Suzuki eVX

Έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα προς την ηλεκτροκίνηση μοιάζει η Suzuki, καθώς στις αρχές του 2025 θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ινδίας.

Η γκάμα της Suzuki χαρακτηρίζεται πλήρης και σωστά τοποθετημένη, διαθέτοντας μοντέλα σε όλες τις επίκαιρες κατηγορίες της αγοράς. Από τη σύνθεσή της όμως απουσιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό λοιπόν το κενό θα καλυφθεί προσεχώς, μιας και η ιαπωνική φίρμα, θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τη Maruti-Suzuki το πρώτο της ηλεκτρικό πόνημα, στις αρχές του 2025.

To ηλεκτρικό SUV της Suzuki αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του και στην Ευρώπη

Suzuki eVX

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

Πρόκειται για ένα B-SUV, μήκους 4,3 m βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο eVX που είδαμε το 2023. Την είδηση αποκάλυψε ο Chandra Bhargava, πρόεδρος της Maruti-Suzuki, τονίζοντας πως το αυτοκίνητο δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ινδίας, αλλά θα ταξιδέψει στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, να ξεκινήσει πρώτα τη διεθνή του καριέρα και εν συνεχεία να διατεθεί στην εγχώρια αγορά της Ινδίας, όπου και θα κατασκευάζεται. Οι τεχνικές πληροφορίες που γνωρίζουμε προσώρας δεν ελιναι πολλές.

Ωστόσο, το ηλεκτρικό Suzuki θα πατά σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασιστούν και τα επερχόμενα EV της φίρμας.  Θα εφοδιάζεται δε με μπαταρία 60 kWh, δίνοντας του δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 550 km.

Suzuki eVX

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jeep Avenger e-Hybrid, τετραγωνίζοντας τον κύκλο

Στα σχέδια της Suzuki είναι και η δημιουργία τετρακίνητης έκδοσης, με δύο ηλεκτροκινητήρες, δίνοντας έμφαση σε όσους αναζητούν ένα μικρό, περιπετειώδες αυτοκίνητο με σεβαστή αυτονομία. Περισσότερες πληροφορίες για το ενδιαφέρον αυτό πρότζεκτ θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube