Subaru και Toyota ετοιμάζουν νέο ηλεκτρικό SUV

Subaru και Toyota ετοιμάζουν νέο ηλεκτρικό SUV

Ένα νέο ηλεκτρικό SUV, στα χνάρια των Solterra και bZ4x ετοιμάζουν οι Subaru και Toyota. Το λανσάρισμα του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2026.

Subaru Solterra & Toyota bZ4x

Όπως μεταφέρει το πρόσφατο ρεπορτάζ του Nikkei Asia, Subaru και Toyota εργάζονται στην από κοινού εξέλιξη ενός ολοκαίνουργιου, ηλεκτρικού SUV, όπως συνέβη στην περίπτωση των Solterra και bZ4x.

Βάσει του ρεπορτάζ που προκύπτει από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Subaru, ακολουθώντας το αντίθετο δρομολόγιο, μιας και τα Solterra και bZ4x κατασκευάζονται στη μονάδα της Toyota στο Aichi.

Η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού SUV των Subaru και Toyota αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025, με εμπορικό λανσάρισμα στις αρχές του 2026

Subaru Solterra

To αυτοκίνητο θα βασιστεί στις υπάρχουσες τεχνολογίες των δύο εταιρειών και όπως ήταν αναμενόμενο, θα δανειστεί στοιχεία που συναντούμε στα Solterra και bZ4x. Απώτερος σκοπός των δύο ιαπωνικών εταιρειών άλλωστε είναι η διατήρηση του κόστους σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα, με τη μηνιαία παραγωγή να κυμαίνεται μεταξύ 15.000 και 20.000 μονάδων.

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025 με τις εταιρείες να έχουν κυκλώσει τις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως σε μεταγενέστερο χρόνο δεν θα είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοπούνται οι Subaru και Toyota.

Toyota bZ4X

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η εξέλιξη του νέου EV, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν θα είναι πιο προσιτό από τα Soltera και bZ4x, δεν αναμένεται να επηρεάσει τις επενδύσεις των δύο εταιρειών στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όπως άλλωστε ανακοινώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, Subaru, Toyota και Mazda θα συνασπιστούν για την εξέλιξη νέων θερμικών κινητήρων.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube