Σε εξέλιξη οι δοκιμές της Mercedes-AMG PureSpeed

Σε εξέλιξη οι δοκιμές της Mercedes-AMG PureSpeed

Τον περασμένο Μάιο, η γερμανική φίρμα παρουσίασε στο Μονακό το πρωτότυπο της συγκλονιστικής Mercedes-AMG PureSpeed. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, τα πρώτα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα ξεκίνησαν τις δοκιμές τους.

Mercedes-AMG PureSpeed

Το Affalterbach, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της Mercedes-AMG PureSpeed, ενός μοναδικού δημιουργήματος, που θα διατεθεί σε 250 τυχερούς, στο πλαίσιο της εξειδικευμένης σειράς και περιορισμένης σειράς, Mercedes-Benz Mythos.

Χωρίς αμφιβολία, το εντυπωσιακότερο στοιχείο του μοντέλου της γερμανικής φίρμας είναι η απουσία παρμπρίζ. Στη θέση του οποίου έχει τοποθετηθεί το σύστημα προστασίας halo, γνωστό από την παρουσία του στα μονοθέσια της Formula 1. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει όμως και διαφορετικά.

Η Mercedes-AMG PureSpeed συνεχίζει τις δοκιμές της, με το κλασικό παρμπρίζ να αντικαθίσταται από το γνωστό στους φίλους της Formula 1, halo

Mercedes-AMG PureSpeed

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που παρουσίαση της PureSpeed έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό, με τους Lewis Hamilton και George Russell να παρευρίσκονται στην εκδήλωση. Οι δοκιμές εξέλιξης της Mercedes-AMG PureSpeed ξεκίνησαν στους δημόσιους δρόμους της βόρειας Ιταλίας. Κι από εκεί θα μεταφερθούν νοτιότερα,  στην πίστα υψηλής ταχύτητας στο Nardο. Όπου και το αυτοκίνητο θα καλύψει 3.000 απαιτητικά km.

Στη διάρκεια των απαιτητικών δοκιμών, οι Γερμανοί μηχανικοί εστιάζουν σε ένα εκτεταμένο φάσμα λειτουργιών του αυτοκινήτου, που εκτείνεται από τη λειτουργικότητα και την αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων και εξαρτημάτων, μέχρι την αξιολόγηση σε διαφορετικές καταστάσεις για τη συμμόρφωση με αυστηρά πρότυπα ποιότητας.

Mercedes-AMG PureSpeed

Σε συνεργασία δε με την με την Pininfarina, που ειδικεύεται στην εξέλιξη αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής, πραγματοποιεί ρυθμίσεις του πλαισίου και της ανάρτησης σε υψηλές ταχύτητες στην πίστα των δοκιμών.

Κατά τα λοιπά, αξίζει να αναφέρουμε πως το αμάξωμα της PureSpeed είναι είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ώστε να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και να προσφέρει την απαραίτητη -για την περίσταση- ακαμψία. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα. Με δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού να αναφέρουν πως το αυτοκίνητο θα εξοπλιστεί με υβριδικά κινητήρια σύνολα, για να έρθει ακόμα πιο κοντά στη λογική των μονοθεσίων της Formula 1.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube