Το Renault 5 E-Tech Electric «χλευάζει» τους Αμερικανούς [video]

Το Renault 5 E-Tech Electric «χλευάζει» τους Αμερικανούς [video]

Τι κάνει το νέο γαλλικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης στους τοίχους της Νέας Υόρκης; Διασκεδάζει, κοροϊδεύοντας τους Αμερικανούς, κάνοντας ταυτόχρονα ένα μικρό νεύμα στο διάσημο (και αποτυχημένο) Le Car του παρελθόντος.

Renault 5 E-Tech Electric

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ρόμβος ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά το Renault 5 E-Tech Electric. To οποίο γνωρίσαμε ήδη από κοντά και αναμένουμε να το οδηγήσουμε τον επόμενο μήνα.

Το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο που διατίθεται για πρώτη φορά σε μια έκδοση high-end εξοπλισμένη με «μεγάλες» μπαταρίες 52 kWh, συνδυασμένη με εντυπωσιακό και σαγηνευτικό σχεδιασμό. Ελπίζοντας έτσι να ανταγωνιστεί εμβληματικά μοντέλα όπως το MINI με στιλ εμπνευσμένο από το πρώτο R5, αλλά και με φροντίδα υψηλής κλάσης στην κατασκευή.

Το Renault 5 E-Tech Electric δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό R5. H EdF και η Renault μελετούσαν ήδη από το 1971, ένα R5 με ηλεκτρομοτέρ και ελαφριές μπαταρίες μολύβδου-οξέος που του εξασφάλιζαν αυτονομία έως και 110 km

Αυτό το Renault 5 E-Tech Electric προφανώς στοχεύει στην ευρωπαϊκή αγορά και δεν φιλοδοξεί να κατακτήσει αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά σε μια καμπάνια επικοινωνίας τρόπον τινά «out of the box», η Billancourt αποφάσισε να στείλει ένα μικρό μήνυμα στους Νεοϋορκέζους, θυμίζοντας την εποχή του «Le Car». Tης αμερικανικής έκδοσης του R5 που κάποτε προσπάθησε να τέρψει τους Βορειοαμερικανούς πελάτες. Ένας καλλιτεχνικός πίνακας με το μήνυμα «Le Car is back but not for you, desole», δηλαδή «Το Le Car επιστρέφει αλλά όχι για σας, λυπούμαστε», τοποθετήθηκε σε έναν τοίχο στην πόλη, με έναν κωδικό QR που σου επιτρέπει να μάθεις περισσότερα για το αυτοκίνητο.

Renault 5 E-Tech Electric

Υπενθυμίζουμε ότι «Le Car» ήταν το όνομα του Renault 5 που προσαρμόστηκε για να κάνει καριέρα στην αμερικανική αγορά. Λανσαρίστηκε δε σε ΗΠΑ και Καναδά το 1976 παραμένοντας στους καταλόγους μέχρι το 1983. Με την εμπορική πορεία του να έχει μια σχετική επιτυχία στον Καναδά και στην καλύτερη χρονιά του, το 1982, να καταγράφει 37.000 πωλήσεις στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Ο όμιλος Renault ελπίζει τώρα να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη φίρμα Alpine. Της οποίας τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV θα απευθυνθούν σε μια ελίτ πελατεία και θα επιτρέψουν στον πολυτελή βραχίονα της Renault να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις του μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Renault 5 1972-1984: Χωρίς αντίπαλο [videos]

Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε ότι το Renault 5 E-Tech Electric δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Ρόμβου για ένα ηλεκτρικό R5. H EdF και η Renault μελετούσαν ήδη από το 1971, έναν χρόνο πριν από το λανσάρισμα του ορίτζιναλ R5, μια έκδοση με ηλεκτρομοτέρ και ελαφριές μπαταρίες μολύβδου-οξέος που του εξασφάλιζαν αυτονομία έως και 110 km. Εξοπλισμένο με κινητήρα Unelec με ψύκτρες και ηλεκτρονική 48βολτη διαχείριση Cybermeca «Varicar», μόνο επτά Renault 5 Électrique θα συναρμολογούνταν στο ερευνητικό κέντρο της εταιρείας στο Lardy, στην Essonne.

Σημειώστε ακόμη ότι η αμερικανική εταιρεία Electricar πρόσφερε επίσης μια ηλεκτρική έκδοση του Renault 5 Le Car το 1979, το Lectric Leopard. Συνολικά κατασκευάστηκαν περίπου 60 αυτοκίνητα που εξοπλίστηκαν με 48βολτο μοτέρ από ηλεκτρικό περονοφόρο, ηλεκτρονικό σύστημα κίνησης με thyristors και 6βολτες μπαταρίες μολύβδου κατανεμημένες κάτω από το καπό και στο πορτμπαγκάζ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube