Q2 θα ονομάζεται τελικά το κόμπακτ crossover της Audi [video]

Q2 θα ονομάζεται τελικά το κόμπακτ crossover της Audi [video]

Το επερχόμενο κόμπακτ SUV της Audi, γνωστό μέχρι πρότινος ως Q1, θα λανσαριστεί στη Γενεύη τον επόμενο Μάρτιο, τελικά ως Q2.

To όνομα του αυτοκινήτου, όπως αποκάλυψε το Autocar Ινδίας, θα είναι Q2, καθώς η Audi εξασφάλισε τη συγκατάθεση της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) που έχει τα δικαιώματα των διακριτικών Q2 και Q4.

Μιλώντας στο Autocar Ινδίας, ο αποπεμφθείς πια επικεφαλής του τμήματος R&D της Audi R& Ulrich Hackenberg είπε: «Η έκδοση παραγωγής θα ονομάζεται Q2, ενώ το Q1 θα λανσαριστεί αργότερα.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει την πόρτα ανοιχτή για ένα ακόμα μικρότερο crossover, που θα βασίζεται στο σουπερμίνι Α1, και θα εμφανιστεί ύστερα από το Q2. To Q2 θα είναι μικρότερο από το υφιστάμενο Audi Q3 και θα βασίζεται στη διαμορφώσιμη πλατφόρμα του ομίλου, MQB. O Hackenberg είπε ακόμη ότι το Q2 θα μπορούσε να έχει μήκος «μικρότερο από τέσσερα μέτρα».  Μερικές ημέρες αργότερα, ένα μουλάρι Audi Q2, εμφανώς εκδοχή του μικρότερου crossover του Ingolstadt εμφανίστηκε με βαρύ καμουφλάζ στο Nürburgring, μοιάζοντας με μινιατούρα Audi Q7. H Audi κρατά σιγή ιχθύος για το τέταρτο μέλος της οικογένειας «Q», πέρα από την κοντή εκδοχή της πλατφόρμας MQB την οποία είχε επιβεβαιώσει ήδη ο Hackenberg, γνωρίζουμε όμως ότι το αυτοκίνητο θα διατίθεται με μια γκάμα 3κύλινδρων και 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων τούρμπο και τουρμποντίζελ.   

Το φθηνότερο μοντέλο της οικογένειας «Q», το Audi Q2, -τουλάχιστον μέχρι να έρθει το Q1- θα διατίθεται στάνταρ με την κίνηση εμπρός, αλλά θα υπάρχουν και πιο ακριβές εκδόσεις με ισχυρούς κινητήρες και τετρακίνηση quattro. Στην κορυφή της γκάμας των μοτέρ θα υπάρχει ένας διτούρμπινος ντίζελ με 231 PS για το SQ2 και ένας δίλιτρος TFSI με 300 PS για τη ναυαρχίδα της γκάμας, το RS Q2. Επίσης ένα ιδιαίτερα αποδοτικό μοντέλο, επαναφορτιζόμενο υβριδικό, είναι επίσης μέρος του σχεδιασμού του Q2.

Το εμπορικό λανσάρισμα του Audi Q2 υπολογίζεται να γίνει το δεύτερο 6μηνο του επομένου έτους, εξ ου και το MY2017, με την τιμή του στην Ελλάδα να εκτιμούμε ότι θα ξεκινά από τα €27.000.

[Πηγή Autocar India]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube