Πότε θα δούμε τις νέες BMW i1 και i2;

Πότε θα δούμε τις νέες BMW i1 και i2;

Η BMW, με όπλο την αρχιτεκτονική Neue Klasse, ετοιμάζεται να διευρύνει την γκάμα των κόμπακτ ηλεκτρικών μοντέλων της.

BMW Neue Klasse

Οι νέες BMW i1 και i2 βρίσκονται προ των πυλών, καθώς όπως μετέφεραν πηγές που βρίσκονται στην εταιρεία, οι Βαυαροί έχουν δώσει ήδη το πράσινο φως.

Λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη της νέας BMW Series 1, την οποία είδαμε από κοντά, έρχεται στα αυτιά μας η είδηση πως το Μόναχο εξελίσσει τις νέες, αμιγώς ηλεκτρικές i1 και i2. 

Ξεκινώντας με την i1, όπως γνωρίζουμε, θα έρθει στην αγορά σε χάτσμπακ και σεντάν αμαξώματα, πατώντας σε αρχιτεκτονική 800V, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικά συστήματα κίνησης ενός, δύο ή τεσσάρων κινητήρων. Όπως μαθαίνουμε, το χρονοδιάγραμμα των Γερμανών θέλει την i1 να παρουσιάζεται εντός του 2027.

H BMW i1 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2027, με την i2 να παίρνει τη σκυτάλη έναν χρόνο αργότερα

BMW Neue Klasse EV Concept

Όσον αφορά την i2 που θα ακολουθήσει το 2028, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα κόμπακτ crossover με σύγχρονη σχεδίαση και διαθέσιμες επιλογές τόσο με συμβατικά όσο και με κουπέ αμαξώματα. Πρόκειται στην ουσία για τον αντικαταστάτη της BMW i3 που κυκλοφόρησε από το 2013 έως το 2022.

Μάλιστα, αμφότερα τα μοντέλα, βάσει της μέχρι στιγμής πληροφόρηση αναμένεται να γίνουν οι πρώτες BMW που θα βασίζονται στην πλατφόρμα NBx (διαφορετική παραλλαγή της Neue Klasse), που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί επίσης στην επερχόμενη iX1 και στο MINI Countryman Electric. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει αμαξώματα με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Να θυμίσουμε τέλος, πως η σταδιακή παρουσίαση των πρώτων μοντέλων βασισμένων στην αρχιτεκτονική Neue Klasse θα ξεκινήσει το 2025. Τα εν λόγω μοντέλα θα εξοπλίζονται με την έκτη γενιά του BMW eDrive, το οποίο σύμφωνα με τους Βαυαρούς αποτελείται από τη μπαταρία ιόντων λιθίου, τον ηλεκτροκινητήρα και το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube