Πόσο θα κοστίζει η πρώτη ηλεκτρική Ferrari;

Πόσο θα κοστίζει η πρώτη ηλεκτρική Ferrari;

Σε περίπου ένα χρόνο, η Ferrari θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην πολύχρονη ιστορία της. Ένα μοντέλο που εκτός από πολυαναμενόμενο θα είναι και ακριβό.

Ferrari SF 90 Stradale

H Ferrari τα τελευταία χρόνια δείχνει πως αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των καταναλωτών και τις τάσεις της εποχής. Έτσι, μετά την Purosangue, το πρώτο SUV που βγήκε από το Maranello, οι Ιταλοί ετοιμάζονται για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα της Ferrari.

Ήδη μάλιστα, οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την πρόοδο που σημειώνει, τονίζοντας πως το παραδοσιακό κοινό της Ferrari θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένο. Όταν άλλωστε έχεις το know how στην κατασκευή αυτοκινήτων που ανάγονται στα όρια των έργων τέχνης, αν μη τι άλλο αυτό που δεν λείπει είναι η αυτοπεποίθηση!

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari, χωρίς ίχνος εξατομικευμένου εξοπλισμού, αναμένεται να ξεκινά από τις €500.000

Ferrari 12 Cilindri

Πόσο όμως θα κοστίζει το πρώτο EV με το αλογάκι; Το Reuters επικαλούμενο πηγές που είναι κοντά στην εταιρεία αλλά θέλησαν να διατηρήσουν της ανωνυμία τους, αποκάλυψε πως η ηλεκτρική Ferrari θα ξεκινά από τις €500.000. Χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται στην τιμή οι προσωπικές πινελίες των ζάμπλουτων πελατών του Maranello. Πινελίες που ανεβάζουν την τιμή κατά περίπου 20%.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η μέση τιμή των μοντέλων της Ferrari, αγγίζει τις €350.000, συνυπολογίζοντας τον προαιρετικό εξοπλισμό.

Το ηλεκτρικό τέκνον της Ferrari θα κατασκευάζεται στην ολοκαίνουργια μονάδα της εταιρείας, η οποία θα κατασκευαστεί εντός των εγκαταστάσεων του Maranello. H έναρξη της λειτουργίας της μάλιστα, θα επιτρέψει στη Ferrari να αυξήσει τις παραδόσεις, που το 2023 άγγιξαν τις 14.000.

Ferrari V12

Παράλληλα, οι Ιταλοί παρουσίασαν τον περασμένο Απρίλιο έναν υπερσύγχρονο εργαστήριο με την ονομασία E-Cells Lab που θα επικεντρωθεί στην έρευνα στον τομέα των μπαταριών ιόντων λιθίου. Μάλιστα σε ρόλο επικεφαλής, θα τεθούν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενός εκ των πιο φημισμένων πανεπιστημίων της Ιταλίας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρικής Ferrari φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι άνθρωποι των Ιταλών πάντως μας έχουν προϊδεάσει πως το ηλεκτρικό σούπερκαρ τους θα κάνει… θόρυβο. Διατηρώντας τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς το DNA της φίρμας…  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube