Πλησιάζει η ώρα του πρώτου Toyota GR SUV;

Πλησιάζει η ώρα του πρώτου Toyota GR SUV;

Οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται πως έχουν βάση και η Toyota είναι πιο κοντά από ποτέ στο να φέρει το πρώτο GR SUV.

Toyota GR Logo

Η Toyota μοιάζει αποφασισμένη να φέρει στην αγορά ένα SUV με τους λογότυπους «GR», θέλοντας να προφέρει οδηγικές συγκινήσεις ακόμα και σε εκείνους που επιζητούν την πρακτικότητα ενός SUV.

Ποιο όμως θα είναι το SUV του ιαπωνικού κολοσσού που θα επιμεληθεί η Gazoo Racing; Πιθανότατα το RAV4, λόγω της παγκόσμια απήχησής του, αν και στο κάδρο υπάρχουν ακόμα, με λιγότερες όμως πιθανότητες τα C-HR και Yaris, Corolla Cross. Μολονότι η Toyota είχε προχωρήσει σε διάψευση των σεναρίων τους προηγούμενους μήνες, οι δηλώσεις του Tomoya Takahashi επανάφεραν το θέμα στην επικαιρότητα.

Επί του παρόντος, οι πιθανότητες δείχνουν πως ο κλήρος θα πέσει στο Toyota RAV4, εξαιτίας των χώρων και της παγκόσμιας αποδοχής του

Toyota RAV4

Ο πρόεδρος της Gazoo Racing αναφερόμενος στο ζήτημα τόνισε: «Στο μέλλον, άποψή μου είναι πως θα χρειαστούμε ένα GR SUV. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν SUV αποκλειστικά επειδή έχουν οικογένεια ή χρειάζονται χώρο. Για να επεκτείνουμε τη γκάμα GR, ίσως θα ήταν απαραίτητο κι ένα SUV. Η εταιρεία έχει περιορισμένους πόρους, επομένως πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες».

Η τελευταία πρόταση του Takahashi ίσως φανερώνει και τους λόγους που το εν λόγω πρότζεκτ δεν είχε προχωρήσει τόσο καιρό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν το σχέδιο προχωρήσει, το GR SUV της Toyota θα εφοδιαστεί και με τον κινητήρα 1,6 lt και απόδοση κοντά στους 300 ίππους.

Toyota Gazoo Racing

Μένει πλέον να δούμε στην πράξη αν η Toyota δώσει το τελικό, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την GR γκάμα της. Οι τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας άλλωστε δείχνουν ότι τα SUV επιδόσεων αποκτούν το δικό τους κοινό. Περί ορέξεως…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube