Nissan Ariya Nismo, έρχεται στην Ευρώπη

Nissan Ariya Nismo, έρχεται στην Ευρώπη

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε το λανσάρισμα του Nissan Ariya Nismo στην Ευρώπη. Μια επιστροφή για το σπορ διακριτικό της φίρμας στη Γηραιά Ήπειρο.

Στην αρχή της χρονιάς, η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε το νέο Nissan Ariya Nismo. Με την αμφιβολία να πλανάται για το αν το αυτοκίνητο θα έκανε εμπορική καριέρα στην Ευρώπη.

Αλλά ο κατασκευαστής μόλις επιβεβαίωσε ότι η σπορ έκδοση του ηλεκτρικού crossover του θα πωλείται και στην ήπειρό μας. Η προεπισκόπηση του νέου Nissan Ariya Nismo θα γίνει στις 20 και 21 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του E-Prix στο Λονδίνο, στον αγώνα των ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Η τιμή του νέου Nissan Ariya Nismo δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη για καμία χώρα της ευρωπαϊκής αγοράς

Nissan Ariya Nismo

Καθώς η Nissan Motorsport γιορτάζει την 40ή επέτειό της λοιπόν, το σπορ διακριτικό της εταιρείας ετοιμάζεται θα επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο, ύστερα από το τέλος του GT-R. Και να σημειώσουμε ότι θα πρόκειται για το πρώτο 100% ηλεκτρικό Nismo.

Το τεχνικό δελτίο για την Ευρώπη δεν έχει επισημοποιηθεί, αλλά φανταζόμαστε ότι δεν θα έχει διαφορές από αυτό που ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου στην Ιαπωνία: Συνδυασμένη ισχύς 435 PS, με βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι. Χάρη σε έναν ηλεκτρομοτέρ για κάθε άξονα, το Nissan Ariya Nismo είναι τετρακίνητο.

Nissan Ariya Nismo

Η Nissan λέει ότι «εξασφάλισε ανώτερη απόδοση στο αυτοκίνητο χάρη σε ένα βελτιστοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, σε συνδυασμό με λάστιχα υψηλής απόδοσης». Το σύστημα των φρένων έχει επίσης αναθεωρηθεί από τη Nismo.

Όσον αφορά την εμφάνιση, οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες. Παρατηρούμε ανασχεδιασμένα μαρσπιέ, με κόκκινο περίγραμμα και την υπογραφή «Nismo». Στο πίσω μέρος, έχουμε νέο διαχύτη, με κεντρικό φανάρι εμπνευσμένο από τα ανταγωνιστικά μονοθέσια. Με το νέο Nissan Ariya Nismo να πατά σε μαύρες 20 ιντσών.

Nissan Ariya Nismo 

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε κόκκινες διακοσμητικές μορντούρες, επένδυση στιλ Alcantara στο ταμπλό και ακόμη καθίσματα τύπου μπάκετ με ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Η τιμή του νέου Nissan Ariya Nismo δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη για καμία χώρα της ευρωπαϊκής αγοράς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube