Το νέο Volkswagen Tiguan «ζωγραφιστό», λίγο πριν την αποκάλυψή του

Το νέο Volkswagen Tiguan «ζωγραφιστό», λίγο πριν την αποκάλυψή του

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα δυο σκίτσα του πολυαναμενόμενου νέου Tiguan, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Υστέρα από οκτώ χρόνια παρουσίας στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV και με περισσότερες από 2,6 εκ. πωλήσεις, το Tiguan ετοιμάζεται να περάσει στο νέο κεφάλαιο της αυτοκινητική του ιστορίας, με την VW να παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τη νέα του γενιά.

Αυτή, όπως φαίνεται και από τα σκίτσα, ακολουθεί σχεδιαστικά τις γραμμές του πρωτότυπου Cross Coupe GTE που μας έχει δείξει η Volkswagen και σε προηγούμενες εκθέσεις.  

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς στη χώρα μας Tiguan, θα βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen και θα λανσαριστεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος: με κανονικό και μακρύ μεταξόνιο, με το τελευταίο να μπορεί να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες και σε μια 4θυρη κουπέ έκδοση που είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στις αρχές του 2017.

Όπως συμβαίνει και με την πρώτη γενιά του, το νέο Tiguan θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση 4Motion. Οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του γερμανικού SUV θα είναι 4κύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων θα αποτελείται από τους 1.4 και 2.0 TSI, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες που θα το εφοδιάζουν είναι ο 1.6 TDI και ο 2.0TDI σε διάφορες εκδόσεις ισχύος.

Αργότερα, στην γκάμα του νέου Tiguan θα προστεθεί σύμφωνα με τα όσα έχει αφήσει να διαρρεύσουν η VW και μια plug-in υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube