Νέο Toyota Land Cruiser DPL, αποκάλυψη

Νέο Toyota Land Cruiser DPL, αποκάλυψη

Το ανανεωμένο Land Cruiser περιγράφεται ως «ένα από τα τεχνολογικά πιο προηγμένα και πιο εύχρηστα 4WD στον κόσμο».

Στην ανανεωμένη του μορφή έχει νέα, μεγαλύτερη μάσκα και ξανασχεδιασμένα φώτα. Οι αισθητικές αλλαγές μπορεί να μην αρέσουν σε όλους, όμως η Toyota λέει πως «ενισχύουν την αίσθηση αντοχής, αξιοπιστίας και εξαιρετικής απόδοσης εκτός δρόμου».

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες, με διαφορετικά φώτα και άλλο πλαίσιο για την πινακίδα κυκλοφορίας. Οι τροχοί έχουν επίσης νέα σχεδίαση και προσφέρονται τέσσερα νέα χρώματα για το αμάξωμα: Attitude Black Mica, Bronze Mica Metallic, Dark Green Mica and Dark Blue Mica.

Το εσωτερικό είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά έχει ξανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, αναβαθμισμένες επενδύσεις και βελτιωμένα καθίσματα στη δεύτερη και τρίτη σειρά. Νέα είναι και η κεντρική κονσόλα, με ανανεωμένα χειριστήρια ηχοσυστήματος κι ένα νέο χειριστήριο ελέγχου των συστημάτων Multi-terrain Select (επιλογής ρυθμίσεων ανάλογα με το έδαφος κίνησης) και Crawl Control (ελέγχου ταχύτητας στα δύσκολα περάσματα). Υπάρχει επίσης μια νέα οθόνη 4,2 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που προσφέρει «σημαντικά αναβαθμισμένη βοήθεια στην εκτός δρόμου οδήγηση, με την προσθήκη νέου μετρητή κλίσης και ενδείξεις λειτουργίας για τον έλεγχο της πρόσφυσης σε κάθε τροχό και το κλείδωμα του διαφορικού».   

Στην Ευρώπη διατίθενται δύο κινητήρες: Ο 4λιτρος V6 βενζίνης αποδίδει 282 PS και 39,3 kgm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, δίνοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,9” και τελική ταχύτητα 180 km/h.

O 3λιτρος 4κύλινδρος turbodiesel αποδίδει 190 PS και 42,8 kgm ροπής, επιτρέποντας στο κοντό, 3θυρο Land Cruiser να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 10,2” και να πιάσει μια τελική 175 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube