Νέο Peugeot 208: Τρία τέταρτα των προ-παραγγελιών είναι για το ηλεκτρικό!

Νέο Peugeot 208: Τρία τέταρτα των προ-παραγγελιών είναι για το ηλεκτρικό!

Αυτή κι αν είναι ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, που μόλις το έδωσε το «αφεντικό» του Sochaux, Jean-Philippe Imparato.

Οι προ-παραγγελίες για το νέο Peugeot 208 έχουν ανοίξει σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές εδώ και λίγες ημέρες και ο επικεφαλής της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, δεν άργησε να δημοσιοποιήσει την πρώτη αποτίμηση για την παρθενική πορεία τους. Το γαλλικό σουπερμίνι, να θυμίσουμε, ότι διατίθεται τόσο σε θερμικές εκδόσεις όσο και σε μια ηλεκτρική. 

Οι τυπικοί πελάτες της κατηγορίας του Zoé, του ευρωπαϊκού ηλεκτρικού best seller για το 2017 (δεύτερο το 2018), φαίνεται ότι μετακινούνται προς το e-208, καθώς -σύμφωνα με το αφεντικό της Peugeot- τα τρία τέταρτα των προ-παραγγελιών του νέου 208 αφορούν την ηλεκτρική έκδοση e-208!

Προς το παρόν, οι προ-παραγγελίες είναι ανοιχτές μόνο σε τέσσερις χώρες και έχουν καταχωρισθεί 1.100 επαφές. Προφανώς, σε αυτό το πρώιμο στατιστικό στοιχείο δεν πρέπει να δίνουμε και μεγάλο βάρος, καθώς ο αριθμός των προ-παραγγελιών είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Αλλά και πολύ νωρίς για να αποτιμήσεις την εμπορική καριέρα κάθε έκδοσης του αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι το e-208 φορά ηλεκτρομοτέρ 136 ίππων και παίρνει ρεύμα από μπαταρίες ενεργειακής πυκνότητας 50kWh.

Το e-208 θε έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση στην αγορά με το νέο Renault Zoé που αναμένεται να λανσαριστεί τους επόμενους μήνες. Η ανανέωσή του αφορά μια ελαφριά αναθεώρηση στο ντιζάιν και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube