To νέο Mazda CX-5 έρχεται με υβριδική υπόσταση

To νέο Mazda CX-5 έρχεται με υβριδική υπόσταση

Κάτι που είχαμε ακούσει εδώ και πολύ καιρό επιβεβαιώθηκε επίσημα. Το επερχόμενο Mazda CX-5 θα εξοπλίζεται με υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Mazda CX-5

Εδώ και μήνες, τα σενάρια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους για το Mazda CX-5 έκαναν λόγο για ένα μοντέλο με υβριδική υπόσταση. Πλέον δεν μιλάμε για σενάρια αλλά για πραγματικότητα, με την ίδια τη Mazda να επιβεβαιώνει το γεγονός.

Στο πλαίσιο του απολογισμού των πεπραγμένων του περασμένου οικονομικού έτους, η Mazda δημοσιοποίησε ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει τα σενάρια περί υβριδικού CX-5. Και δεν μένει μόνο σε αυτό, καθώς ανακοίνωσε πως ετοιμάζει και μία υβριδική εκδοχή για το CX-50.

To υβριδικό σύστημα του επερχόμενου Mazda CX-5 έχει εξελιχθεί in-house από τους Ίαπωνες

Mazda CX-5

Πίσω όμως στο CX-5, η μόνη πληροφορία που έγινε γνωστή είναι πως η τρίτη γενιά του SUV θα εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης, που εξελίχθηκε in-house, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει αν πρόκειται για full hybrid ή επαναφορτιζόμενο υβριδικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έκαναν την εμφάνισή τους το προηγούμενο διάστημα, το νέο Mazda CX-5 θα έρθει στην αγορά με υβριδικό σύστημα όμοιο με εκείνο των RAV4 και Corolla Cross, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται προσώρας από την εταιρεία. Δεν θα πρέπει όμως να αποκλείσουμε αυτή τη σύνδεση δεδομένης της συνεργασίας Mazda και Toyota (βλέπε Mazda 2), πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η Toyota κατέχει το 5% της Mazda.

To δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να παρουσιαστεί η υβριδική εκδοχή του CX-50, ενώ βάσει των επίσημων εγγράφων θα ντεμπουτάρει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Mazda 6, μόνο όμως για την αγορά της Κίνας, πλαισιώνοντας έτσι το PHEV μοντέλο.

Θυμίζουμε τέλος πως το 2027, η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο το 2027, βασισμένο σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, για να πάρουν τη σκυτάλη κι άλλες εξηλεκτρισμένες προτάσεις έως το 2030.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube