Νέο Audi Q1 σε πλατφόρμα MQB

Νέο Audi Q1 σε πλατφόρμα MQB

Η Audi ανακοίνωσε ότι τελικά θα ονομάσει το μικρό crossover της Q1 και θα το παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης 2016.

Αρχικά, η Audi ήθελε να ονομάσει το μικρό crossover της με το όνομα Q2, αλλά η Fiat Chrysler Automobiles αρνήθηκε να της πουλήσει τα δικαιώματα της ονομασίας –σ.σ. από το διαφορικό Q2, καταγωγής Alfa Romeo (147 Q2, GT Q2).

Οπότε αποφάσισε να το ονομάσει Q1, κατά πώς επιβεβαίωσε στο IndianAutosBlog ο Ulrich Hackenberg, μέλος τους ΔΣ της AUDI AG και υπεύθυνος για την Τεχνική Εξέλιξη. Η επιβεβαίωση αυτή έγινε σε συνέντευξη του Hackenberg  κατά τη διάρκεια της ΙΑΑ Cars 2015, στη Φρανκφούρτη. Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η επίσημη πρεμιέρα του Audi Q1 θα γίνει στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης 2016, τον προσεχή Μάρτιο.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε, όπως είχαμε γράψει από τη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, ότι ο Rupert Stadler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Audi, είχε επιβεβαιώσει στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τα σχέδια του 2015, ότι το Q1 παραμένει στον εμπορικό σχεδιασμό της εταιρείας για το 2016.

Το Audi Q1 2017 θα πατά σε μια κοντύτερη εκδοχή της διαμορφώσιμης πλατφόρμας MQB και θα μεταδίδει στάνταρ την κίνηση εμπρός, αλλά θα υπάρχουν και πιο ακριβές εκδόσεις με ισχυρούς κινητήρες και τετρακίνηση quattro. Με το Q1, η Αudi θέλει να προσελκύσει το νεανικό καταναλωτικό κοινό που θα ήθελε ένα crossover, αλλά και τις €25.000 που εκτιμάται ότι θα κοστίζει, τη στιγμή που το βασικό A1 Sportback κοστίζει €16.840.

Το νέο Audi Q1 2017 εκτιμάται ότι θα διατίθεται με μια γκάμα 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχει ένας διτούρμπινος ντίζελ με 231 PS για το SQ1 και ένας δίλιτρος TFSI με 300 PS για τη ναυαρχίδα της γκάμας, το RS Q1. Επίσης ένα ιδιαίτερα αποδοτικό μοντέλο, επαναφορτιζόμενο υβριδικό, είναι επίσης μέρος του σχεδιασμού του Q1.

Το εμπορικό λανσάρισμα του Audi Q1 υπολογίζεται να γίνει το δεύτερο 6μηνο του επομένου έτους.

[Πηγή indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube