Το MINI Clubman μπορεί να εξελιχθεί σε SUV

Το MINI Clubman μπορεί να εξελιχθεί σε SUV

Η επόμενη γενιά του Clubman θα ακολουθήσει τις τάσεις των καιρών.

Η επόμενη γενιά του MINI Clubman αναμένεται να μεγαλώσει και να μεταπηδήσει στην κατηγορία των SUV όπως αποκάλυψε στο Autocar ο Oliver Heilmer, υπεύθυνος σχεδιασμού της MINI.

Η σημερινή γενιά του MINI Clubman (F54) παρουσιάστηκε το 2015 και δέχθηκε μία διακριτική ανανέωση το 2019. Σε σύγκριση με το Countryman, το Clubman είναι ελαφρώς πιο κοντό (4.253 mm έναντι 4.299 mm) ενώ έχει σήμα κατατεθέν τη διπλή πόρτα του χώρου αποσκευών. Προφανώς για να δικαιολογηθεί η παρουσία δύο SUV στη γκάμα της MINI, τα μοντέλα πρέπει να διαφοροποιηθούν περαιτέρω.

Ένας από τους λόγους που η MINI χρειάζεται περισσότερα και μεγαλύτερα SUV είναι η αμερικανική αγορά, καθώς εκεί οι αγοραστές θεωρούν το Countryman μικρό για την κατηγορία τιμής του.

MINI Clubman facelift

Παράλληλα με το νέο Clubman η εταιρεία ετοιμάζει την επόμενη γενιά του MINI Cooper, με τους σχεδιαστές να προσπαθούν να μειώσουν τις εξωτερικές διαστάσεις του μοντέλου και να βελτιώσουν την εμφάνιση - ειδικά για το πιο ογκώδες πεντάθυρο hatchback.

Ένας τρόπος μείωσης των διαστάσεων που εξετάζει η MINI είναι ένα ειδικό αφρώδες υλικό που απορροφά την ενέργεια και θα βρίσκεται ανάμεσα στον εμπρός προφυλακτήρα και το σασί μειώνοντας το μήκος του εμπρός προβόλου με αποτέλεσμα πιο ελκυστικές αναλογίες. «Το μέγεθος είναι πιο σημαντικό με το hatchback και λιγότερο πρόβλημα με τα υπόλοιπα μοντέλα. Θα ήθελα κάθε μοντέλο να είναι το μικρότερο της κατηγορίας του, ή να δείχνει το μικρότερο. Όμως το μικρό μέγεθος ίσως δεν είναι βοηθητικό για τις πωλήσεις.», δήλωσε ο Heilmer.

MINI

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το επόμενο MINI θα είναι ηλεκτρικό με μικρότερες διαστάσεις

«Για τη μελλοντική αρχιτεκτονική των μοντέλων μας έχουμε εβδομαδιαίες συζητήσεις με στόχο να βελτιώσουμε τους εσωτερικούς χώρους και να μειώσουμε το μέγεθος της καμπίνας. Όμως αυτό δεν έχει λυθεί ακόμα. Ίσως του χρόνου. Το κόστος εξέλιξης είναι επίσης ένα θέμα.»

Όσο για τα εμβληματικά στοιχεία στην εμφάνιση των σημερινών MINI, ο σχεδιαστής δήλωσε πως τα πίσω φώτα μπορεί να μη διατηρήσουν τα γραφικά που παραπέμπουν στη βρετανική σημαία, το καπό που περικυκλώνει τα φώτα ίσως αντικατασταθεί από κάτι πιο συμβατικό ενώ οι διακόπτες και η ρετρό εμφάνιση της καμπίνας τίθενται προς αμφισβήτηση για το μέλλον.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube