Μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ρημάδι για €50.000

Μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ρημάδι για €50.000

Αυτή η Giulia Quadrifoglio είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχουμε από τις ολοένα και περισσότερες στουκαρισμένες νέες μπερλίνες της Alfa.

Παρόλο που αυτό που βλέπετε θα το αποκαλούσατε «ρημάδι», οι άνθρωποι που το πωλούν ζητούν €49.973 περιλαμβανομένων των φόρων ή €41.300 αν πρόκειται να εξαχθεί σε άλλη χώρα.

Το αυτοκίνητο πιστεύεται ότι πρόκειται για ένα επίσημο demo car της βελγικής Alfa Romeo, πριν το νήμα της ζωής του κοπεί με αυτό τον τραγικό τρόπο. Πότε; Είναι δύσκολο να το πούμε, αλλά πρέπει να αφορά πρόσφατο συμβάν, καθώς η πρώτη ταξινόμηση μιας Giulia Quadrifoglio στο Βέλγιο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η λίστα του εξοπλισμού στην αγγελία πώλησης αναφέρει ένα σκασμό έξτρα που κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη όπως αισθητήρες βροχής, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο a/c… Αλλά κανένα από αυτά δεν στάθηκε ικανό στο να αποτρέψει τον οδηγό να κάνει το αυτοκίνητο βιολί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η τελευταία Giulia Quadrifoglio που θα γίνει συντρίμμια, αλλά απλώς το αναφέρουμε μιας και τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν είναι ακόμη είναι του κουτιού. Για παράδειγμα, έχουμε σταματήσει πια να ασχολούμαστε με τις στουκαρισμένες BMW M4, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες κάθε χρόνο.

Αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στα πραγματικά σπορ αυτοκίνητα. Απενεργοποιείς το traction control, γυρίζεις τα πάντα στη σπορ ρύθμιση και οι πιθανότητες να τα κάνεις όλα μπάχαλο αυξάνονται κατακόρυφα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Η αναφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως γίνεται διότι θεωρούμε ότι οι ιδιοκτήτες ζητούν πολλά. Μια ολοκαίνουργια Giulia Quadrifoglio κοστίζει €76.000 στο Βέλγιο ή €78.300 αν πρόκειται για αυτόματη. Από εμπρός το αυτοκίνητο δείχνει OK, αλλά ολόκληρη η ανάρτηση έχει αποκοπεί από τη δεξιά πλευρά. Επιπλέον, το πίσω φτερό είναι κατεστραμμένο μαζί με το τελάρο του σασί για την πόρτα. Ο πίσω προφυλακτήρας έχει τελείως αποκοπεί και το ότι το πορτμπαγκάζ παραμένει ανοικτό μας αφήνει την υποψία ότι υπάρχει πρόβλημα γεωμετρίας στο σασί.

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio διαθέτει ειδικό set-up στην ανάρτηση και ανθρακονημάτινο στροφαλοφόρο άξονα. Και δεν είναι το αυτοκίνητο που θα το πας στον ντίλερ της περιοχής σου για επισκευή. Θεωρούμε, ότι η επισκευή και μάλιστα τέτοιας έκτασης απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις που δεν γνωρίζουμε αν τις έχουν ακόμη οι τοπικοί ντίλερ για να την επισκευάσουν. Χώρια που με τα λίγα αυτοκίνητα που υπάρχουν, η άφιξη των ανταλλακτικών δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα πάρει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube