Tο Land Rover Freelander επιστρέφει μέσω Chery

Tο Land Rover Freelander επιστρέφει μέσω Chery

Η συνεργασία JLR με την Chery φαίνεται πως είναι ικανή να επαναφέρει το Land Rover Freelander στην αγορά, βασισμένο στην πλατφόρμα της κινεζικής φίρμας.

Land Rover Freelander

Πριν από μερικά χρόνια δεν έμοιαζε απλώς τρελό, αλλά σχεδόν ουτοπικό, καταξιωμένες δυτικές φίρμες να δανείζονται πλατφόρμες και μηχανικά μέρη από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, με το Land Rover Freelander να επιστρέφει στην αγορά, με την Chery να βάζει το δικό της, σημαντικό λιθαράκι.

JLR και Chery βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Tata Motors, επομένως η στενή τους συνεργασία για το επερχόμενο Freelander δεν θα πρέπει να μας δημιουργεί εντύπωση. Άλλωστε, στόχος όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης είναι να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Υπό αυτό το πρίσμα, η Chery αναμένεται να δώσει την ηλεκτρική της πλατφόρμα στο SUV της Land Rover.

To επερχόμενο Land Rover Freelander θα βασιστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα της Chery

Land Rover Freelander

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Chery στοχεύει να κατασκευάσει δύο εργοστάσια στην Ευρώπη

Όλα αυτά δεν ανάγονται πλέον στη σφαίρα της φαντασία, αλλά πήραν επίσημη μορφή, με την Chery να γνωστοποιεί τη συμφωνία, τονίζοντας πως «η νέα κοινοπραξία ανάμεσα σε Chery και Jaguar Land Rover στοχεύει σε μια νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση».

Και κάπως έτσι, το Land Rover Freelander, που διέγραψε μια αξιοπρόσεκτη εμπορική πορεία από το 1997 έως το 2015, όταν και αντικαταστάθηκε από το Discovery Sport είναι έτοιμο για τη μεγάλη επιστροφή.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Chery  στη Changsu, στην ανατολική Κίνα και από εκεί θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία και στις υπόλοιπες αγορές, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, αναφορικά με τα πιθανά χρονοδιαγράμματα.

Land Rover Freelander

Έτσι λοιπόν, η JLR προστίθεται στις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με κινεζικές φίρμες. Θυμίζουμε πως ο Όμιλος Stellantis συνεργάζεται με την Leapmotor και το VW Group έχει στην κατοχή του το 4,99% της Xpeng, που όπως πρόσφατα μάθαμε ξεκινά την εμπορική της δραστηριοποίηση στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Βασιλάκη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube