Κι όμως, το Hyundai N Vision 74 θα μπει στην παραγωγή!

Κι όμως, το Hyundai N Vision 74 θα μπει στην παραγωγή!

Όχι, δεν είναι κάποιου είδους τρολ. Το εντυπωσιακό Hyundai N Vision 74 θα περάσει στην παραγωγή. Και ήδη δεν βλέπουμε την ώρα!

Hyundai N Vision 74

Χθες διαβάσατε πως η Hyundai θα στρέψει την προσοχή της στα υβριδικά μοντέλα, θέτοντας ως στόχο των τριπλασιασμό των πωλήσεων μέχρι το 2028. Η ημέρα των επενδυτών της κορεατικής φίρμας όμως, επιφύλασσε μια ακόμα σημαντική είδηση για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. To Hyundai N Vision 74 δεν θα μείνει ένα λαμπερό πρωτότυπο αλλά θα περάσει στην παραγωγή.

Σε ανεπίσημη ενημέρωση, η κορεατική φίρμα, ανακοίνωσε πως το περισπούδαστο concept της θα μπει στην παραγωγή μέχρι το 2030, ως ένα από τα 21 μοντέλα που θα έχει παρουσιάσει μέχρι τότε. Τι εστί όμως Hyundai N Vision 74; Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον, πρωτότυπο, το οποίο μάλιστα αναγνωρίστηκε ως το σημαντικότερο concept car του 2022.

To Hyundai N Vision 74 θα μπει στην παραγωγή μέχρι το 2030, ως ένα από τα 21 μοντέλα που θα έχει παρουσιάσει η εταιρεία μέχρι τότε

Hyundai N Vision 74

Συνδυάζει ρεύμα και υδρογόνο και βασίζεται στο θρυλικό DeLorean, από όπου και δανείστηκε τις αιχμηρές γραμμές και τα ορθογώνια φωτιστικά σώματα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το N 74 Vision εξοπλίζεται με μία ευμεγέθη πίσω αεροτομή και πλήθος αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής φήμες, το αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει αυτούσια τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να έρθει με μία κυψέλη καυσίμου, ανάμεσα στις δύο δεξαμενές υδρογόνου και μια μπαταρία 62,4 kWh. Με την απόδοση να αγγίζει τους 680 ίππους και τα 900 Nm.

Hyundai N Vision 74

Η αλήθεια όμως είναι πως ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η Hyundai θα προχωρήσει την έκδοση παραγωγής με το υδρογόνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι τότε πληροφορίες ήθελαν την κορεατική φίρμα να προχωρά στην κατασκευή μόλις 100 μονάδων. Και βάσει αυτής της πληροφόρησης, δεν θα είναι διόλου απίθανο να δούμε το σύστημα πρόωσης που θα συνδυάζει το υδρογόνο με το ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε η έλευση του Hyundai N Vision 74 να συνδυαστεί και με αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube