Η Hyundai αποκαλύπτει το εσωτερικό του Ioniq 5

Η Hyundai αποκαλύπτει το εσωτερικό του Ioniq 5

Το Hyundai Ioniq 5 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Φεβρουαρίου. 

Το επόμενο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai θα ονομάζεται Ioniq 5 και το προανήγγειλε το πρωτότυπο «45» το 2019. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Φεβρουαρίου και ήδη η εταιρεία έχει ανοίξει βιβλίο παραγγελιών, ενώ έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του εξωτερικού του. 

Τώρα, ενόψει της επίσημης παρουσίασης έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του Ioniq 5. 

ioniq

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP που η Hyundai έχει εξελίξει αποκλειστικά για οχήματα μηδενικών ρύπων. Η βασική μπαταρία θα έχει ενεργειακή πυκνότητα 58 kWh και θα επιτρέπει αυτονομία μέχρι 450 km στον κύκλο WLTP. Στη δεύτερη και μεγαλύτερη έκδοση των 73 kWh, η αυτονομία θα αυξάνεται στα 550 km στον ίδιο κύκλο. Μπαταρία που όμως δεν θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση First Edition, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Hyundai λέει ότι η μέγιστη ισχύς φόρτισης θα είναι 232 kW, χάρη στο σύστημα 800 V, και θα ανεβάζει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. Δεδομένα που ήδη έχει κάνει γνωστά η Hyundai κατά την αποκάλυψη της πλατφόρμας e-GMP στις αρχές του μήνα. Η παραπάνω επίδοση ισχύει φυσικά DC, ενώ η Hyundai επέλεξε στη θύρα Combo. Σε εναλλασσόμενο ρεύμα, ο ενσωματωμένος φορτιστής φτάνει σε ισχύ μέχρι τα 11 kW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai Ioniq 5: Το επίσημο teaser της εταιρείας [video]

To εσωτερικό όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες θα είναι πλήρως εναρμονισμένο στις επιταγές των καιρών με ψηφιακές οθόνες αφής και ελάχιστους διακόπτες. Μεταξύ οδηγού και συνοδηγού δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από δύο ποτηροθήκες και ένα υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο. Θα υπάρχει επίσης ένα επίπεδο δάπεδο μεταξύ τους όπως και στο 45 concept.

ion

Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι εφοδιασμένα με υποπόδια, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ξεκουράσουν τα πόδια τους ενώ το αυτοκίνητο φορτίζει. Αυτά τα καθίσματα, λέει η Hyundai, έχουν επένδυση από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από προϊόντα όπως ζαχαροκάλαμο, μαλλί και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Η Hyundai λέει ότι το εσωτερικό θα είναι ευρύχωρο και προσαρμόσιμο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την αποκάλυψη του αυτοκινήτου για να μάθουμε πώς ακριβώς θα λειτουργούν στην πράξη όλα αυτά. 

Έως τότε δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε πώς θα είναι το εσωτερικό του Ioniq 5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube