Hyundai, έτοιμη για 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Hyundai, έτοιμη για 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

H Hyundai φαίνεται ολοκληρώνει την εξέλιξη ενός 7θέσιου, ηλεκτρικού SUV, βασισμένο στη φιλοσοφία του ομογάλακτου Kia EV9.

Hyundai EV SUV

H ναυαρχίδα των SUV της Hyundai είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της, φέροντας ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τρεις σειρές καθισμάτων και κοινά χαρακτηριστικά με το Kia EV9.

Όπως αισίως μαθαίνουμε, η κορεατική φίρμα βρίσκεται προ των πυλών της παρουσίασης του μεγαλύτερου μοντέλου της γκάμας της. Πρόκειται για ένα πληθωρικό SUV, μήκους 5 m και χώρους ακόμα και για εφτά άτομα.

Το 7θέσιο, ηλεκτρικό SUV της Hyundai αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2024

Hyundai EV SUV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia EV9 GT-Line, επίδειξη δύναμης

Βάσει των όσων έχουν γίνει ήδη γνωστά, το νέο μοντέλο της Hyundai θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP, όπως ακριβώς και το Kia EV9, πολλά από τα στοιχεία της φιλοσοφία του οποίου θα δούμε και στη σπουδή της Hyundai.

Μεταξύ άλλων, τα δύο μεγάλα, κορεάτικα SUV, αναμένεται να μοιράζονται τους ηλεκτροκινητήρες αλλά και τις μπαταρίες τους. Αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα δούμε το μοντέλο της Hyundai να έρχεται στην αγορά ως δικίνητο, με 204 ίππους ή τετρακίνητο με 385. Σε κάθε περίπτωση, η αυτονομία πρόκειται να ξεπερνά τα 500 km, φτάνοντας ακόμα και τα 563 km στην δικίνητη έκδοση με τους 204 ίππους και την μπαταρία των 77 kWh.

Ο συσσωρευτής στις ισχυρότερες εκδόσεις, έχει χωρητικότητα 99,8 kWh. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το EV9, χάρη στην τεχνολογία 800V μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% και υπό ιδανικές συνθήκες σε μόλις 24 λεπτά. Με φόρτιση 15 λεπτών της μπαταρίας προστίθεται αυτονομία 249 km, απόδοση εξαιρετική για την κατηγορία.

Hyundai EV SUV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το ολοκαίνουργιο, κόμπακτ SUV Kia EV3

Για να επιστρέψουμε και πάλι στη Hyundai, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ονομασία του μοντέλου. Κατά καιρούς, είχαν εμφανιστεί δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για Ioniq 7, τον τελευταίο καιρό όμως αυξάνονται οι φωνές που θέλουν τους Κορεάτες να προκρίνουν την ονομασία Ioniq 9.

Σε κάθε περίπτωση, η Hyundai θα καλύψει το κάλυμμα στα τέλη τους έτους, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά μέσα στο 2025.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube