H McLaren μας δείχνει τον διάδοχο της P1 [video]

H McLaren μας δείχνει τον διάδοχο της P1 [video]

Στις 6 Οκτωβρίου, η McLaren θα αποκαλύψει τον διάδοχο τον υβριδικό διάδοχο της P1. Μέχρι τότε, η αγγλική φίρμα μας προετοιμάζει με ένα σύντομο teaser video.

McLaren P1A

Πριν από δώδεκα χρόνια, η McLaren παρουσίασε την P1, ένα μοντέλο που έθεσε νέα πρότυπα στην κατηγορία των hypercar. Στοιχεία όπως η υβριδική τεχνολογία και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα την έκαναν ένα από τα πιο περισπούδαστα μοντέλα της κατηγορίας.

Η ώρα της αλλαγής όμως πλησιάζει και με ένα teaser όπου πρωταγωνιστούν οι McLaren F1 και P1, η εταιρείας μας προετοιμάζει για όσα συναρπαστικά ακολουθήσουν. Το νέο hypercar της McLaren που θα ονομάζεται W1 (προς τιμήν του εργοστασίου στο Woking της Αγγλίας) αναμένεται στην αγορά προτάσσοντας ακόμα πιο εξελιγμένες τεχνολογίες στον τομέα του εξηλεκτρισμού σε σχέση με την προκάτοχό της.

To σίγουρο είναι πως ο διάδοχος της McLaren P1 θα αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους. Με τον V8 να συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο

McLaren P1

Με την εταιρεία να τονίζει πως το αυτοκίνητο θα είναι μεν εξηλεκτρισμένο (PHEV) αλλά όχι φουλ ηλεκτρικό. «Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο 2.000 κιλών και 2.000 ίππων -ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι πιθανό ένα τέτοιο αυτοκίνητο να έρθει στα τέλη της δεκαετίας», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο CEO της McLaren, Michael Leiters.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα και την ισχύ. Αυτό που ξέρουμε μετά βεβαιότητας είναι πως κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ένας V8 κινητήρας, που σε συνεργασία με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα θα αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους.

McLaren P1

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του μοντέλου, στις 6 Οκτωβρίου (15:00 ώρα Ελλάδος).
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube