H Dacia ετοιμάζει νεο, μικρό και προσιτό SUV

H Dacia ετοιμάζει νεο, μικρό και προσιτό SUV

Μπορεί η Dacia να ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Bigster, ωστόσο οι άνθρωποί της, αθόρυβα φαίνεται πως δουλεύουν και την κατασκευή ενός μικρού SUV με προσιτή τιμή.

Dacia Duster

Έτοιμη να μπει για τα καλά στην κατηγορία των B-SUV είναι η Dacia, καθώς μετά το ανανεωμένο Duster και το επερχόμενο Bigster, εργάζεται πάνω στο πρότζεκτ ενός SUV 4 m, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρουμανική φίρμα μοιάζει να θέλει να αφήσει πίσω της το crossover αμάξωμα του Sandero Stepway, φέρνοντας στην αγορά ένα αυτοκίνητο με περισσότερο SUV προσανατολισμό.

Επίσημες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο το νέο SUV της Dacia αναμένεται να διατηρήσει τον value for money προσανατολισμό της εταιρείας

Dacia Duster

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jeep Avenger e-Hybrid, τετραγωνίζοντας τον κύκλο

Πηγή έμπνευσης για το αυτοκίνητο αναμένεται να αποτελέσουν τα μεγαλύτερα αδερφάκια του, Duster και Bigster, ακολουθώντας επομένως τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας για μια πιο σύγχρονη και νεανική εμφάνιση. Κατά τα λοιπά, η απόσταση από το έδαφος αναμένεται να είναι αυξημένη, σε σχέση με το Sandero Stepway, τη στιγμή που οι πίσω χώροι θα είναι ακόμα πιο γενναιόδωροι.

Επίσημες πληροφορίες ακόμα δεν υπάρχουν, ωστόσο επικρατέστερο σενάριο θέλει το νέο SUV της Dacia να βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του Groupe Renault, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της φίρμας.

Στα των κινητήριων συνόλων τώρα, δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού αναφέρουν πως θα δώσουν το παρών τόσο θερμικές όσο και ήπια υβριδικές αλλά και φουλ υβριδικές παραλλαγές. Ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο την έλευση μιας 100% ηλεκτρικής έκδοσης.

Dacia Bigster Concept

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Juke 1.0 DIG-T 114 PS, το καλό καλύτερο

To λανσάρισμα του νέου πονήματος της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2027, με τις δοκιμές των πρωτοτύπων να ξεκινούν το 2025. Όσο για την τιμή του; Αναμένεται να κινηθεί σε προσιτά επίπεδα, χωρίς όμως να είμαστε ακόμα σε θέση για περαιτέρω προβλέψεις. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube