Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Suzuki Jimny;

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Suzuki Jimny;

Το Suzuki Jimny μπορεί να έχει αποχαιρετήσει τα μέρη μας εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως η Suzuki φαίνεται πως ήδη εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά του, με στόχο να επαναφέρει το επιτυχημένο off-roader στην Ευρώπη.

Suzuki Jimny

H ιαπωνική φίρμα φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να φέρει και πάλι στην Ευρώπη το Suzuki Jimny, ένα από τα πλέον ικανά και δημοφιλή μικρά off-roader, έχοντας ως σύμμαχο την ηλεκτροκίνηση.

Η Suzuki έχει επιβεβαιώσει πως ασχολείται με τη νέα γενιά του Jimny, χωρίς όμως να έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει. Πηγές της εταιρείας μιλώντας στον ιαπωνικό Τύπο είχαν αναφέρει πως πιθανότατα το νέο Jimny θα είναι έτοιμο προς τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

H νέα γενιά του Suzuki Jimny αναμένεται να αποκτήσει για πρώτη φορά αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση

Suzuki Jimny

Μοιάζει δεδομένο πως το ιαπωνικό αυτοκίνητο με τους εκατομμύρια φίλους σε όλο το κόσμο θα διατηρήσει τα στοιχεία εκείνα που το καθιέρωσαν στη συνείδηση των καταναλωτών. Ως εκ τούτου, το τετραγωνισμένο σχήμα και οι ανεξάντλητες εκτός δρόμου δυνατότητες θα είναι οι κύριοι άξονες γύρω από την εξέλιξη του νέου Jimny. Σε συνάρτηση πάντα με τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις ως προς τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Η δομική διαφορά σε σχέση με τους προκατόχους του αναμένεται να βρίσκεται στα συστήματα κίνησης. Κι αυτό γιατί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο θέλει τη νέα γενιά του Suzuki Jimny να ασπάζεται τον εξηλεκτρισμό!

Μολονότι η ιδέα αυτή στην αρχή αντιμετωπίστηκε κάπως επιφυλακτικά, ακόμη και από ανθρώπους μέσα στην εταιρεία, το γεγονός ότι όλο και περισσότερα εμβληματικά μοντέλα επιστρέφουν ως ηλεκτρικά φαίνεται πως άλλαξε το «τσιπάκι».

Suzuki Jimny

Στόχος της Suzuki άλλωστε είναι να επαναφέρει το Jimny στην Ευρώπη, η εμπορική πορεία του οποίου σταμάτησε το 2020 εξαιτίας των υψηλών εκπομπών ρύπων. Βάσει της μέχρι στιγμής πληροφόρησης από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το ηλεκτρικό Jimny θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη τετρακίνηση. Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη ενημέρωση της Suzuki…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube