Ετοιμάζεται η έκδοση παραγωγής του Honda Urban EV Concept

Ετοιμάζεται η έκδοση παραγωγής του Honda Urban EV Concept

Το μικρό ηλεκτρικό Honda με την ρετρό εμφάνιση θα είναι 5θυρο και θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2019.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda για την ευρωπαϊκή αγορά παρουσιάστηκε πέρσι με την μορφή πρωτότυπου και ήταν ένα 3θυρο μίνι με ρετρό εμφάνιση.

Αυτή την περίοδο ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης του νέου μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αντιληφθούμε τις βασικές διαφορές του αυτοκινήτου παραγωγής από το πρωτότυπο.

Honda Urban EV Concept 1

Το αυτοκίνητο εξέλιξης κυκλοφορεί με βαρύ καμουφλάζ, αλλά αρκετά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου, όπως οι διαστάσεις, οι βασικές γραμμές και τα κυκλικά φώτα, δείχνουν να βρίσκουν εφαρμογή και στην έκδοση παραγωγής. Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο 5θυρο αμάξωμα, το πρωτότυπο στις φωτογραφίες είναι 3θυρο, και την ηπιότερη σχεδίαση του εμπρός μέρους για λόγους ασφάλειας των πεζών.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που θέτει και την κατεύθυνση για την σχεδίαση και την κατασκευή των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της Honda. Η σιλουέτα του νέου Urban EV είναι χαμηλή και φαρδιά, με το μήκος του να φτάνει τα 3.895 mm, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 10 cm πιο μικρό από το Jazz.

Honda Urban EV Concept 2

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Honda θέλουν να προσφέρουν κορυφαία ορατότητα χάρη στις πιο λεπτές εμπρός κολώνες και το μεγάλο παρμπρίζ. Το μινιμαλιστικό ταμπλό διαθέτει απλά το τιμόνι και μια τεράστια wide screen, που όχι μόνο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, αλλά εκτείνεται νοητά και στα πάνελ των θυρών, δείχνοντας εικόνα από τις κάμερες που εκτελούν χρέη εξωτερικών καθρεφτών.

Τεχνικά στοιχεία και χαρακτηριστικά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα η Honda, αλλά ξέρουμε ότι θα διαθέτει ένα ελαφρύ πακέτο μπαταριών με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας, προσφέροντας αυτονομία τουλάχιστον 250 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube